Share

Ludovic Orban: Programul Rabla va continua și în 2020

Premierul Ludovic Orban a confirmat în această seară că programul Rabla, destinat susținerii vânzărilor de mașini noi, va continua și în acest an. Și componenta sa Rabla Plus va fi finanțată de Guvern.

Guvernul va continua să finanţeze Programele Rabla şi Rabla Plus, care vor fi reluate, probabil, în luna martie, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Vor fi finanţate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls, în special pentru producătorii din România. Industria auto în România are un procent foarte important din produsul intern brut. De asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, or, aici e nevoie de acest stimulent pentru a creşte, practic, producţia internă. (…) Cel mai probabil în luna martie (…) Rabla Plus va continua. (…) În anul 2019 nu s-au achiziţionat foarte multe maşini electrice, dar o parte din Programul Rabla va fi alocat şi pentru maşinile electrice”, a declarat primul ministru într-o emisiune televizată.

Din nefericire, șeful Guvernului nu a dat detalii despre sumele cu care vor fi finanțate cele două programe și nici despre sumele aferente fiecărui voucher.

Leave a Comment