Share

Viitoarea uzină Tesla din Germania va produce 500.000 de mașini pe an

Atras de piața europeană a mașinilor electrice, dar și de subvențiile oferite de guverne pentru achiziționarea acestor vehicule, Elon Musk va investi 4 miliarde de euro în uzina Tesla de lângă Berlin.

Tesla, cel mai mare producător american de vehicule electrice, intenţionează să fabrice anual 500.000 de maşini la noua sa uzină din apropierea Berlinului.

Atât cotidianul Bild, cât și ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung au notat că Tesla intenţionează să investească până la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunţat luna trecută că a fost ales locul unde se va construi fabrica, în Grünheide. Aici ar urma să fie produse vehiculele Model 3 şi Model Y.

Tesla era de mult timp în căutarea unei locaţii în Germania – cea mai mare piaţă auto europeană – pentru construcţia unei fabrici numite „Gigafactory”. Conform Bild, care nu dezvăluie sursa informațiilor, Tesla va crea la noua unitate 10.000 de locuri de muncă.

Tesla va avea la dispoziţie o suprafaţă echivalentă cu 420 de terenuri de fotbal iar lucrările de construcţie vor începe în 2020, informează publicaţia germană.

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel şi producătorii auto germani au convenit luna trecută să majoreze prima pentru achiziţionarea de automobile electrice, în încercarea de a accelera tranziţia dinspre autovehiculele echipate cu motoare pe combustie internă spre autovehiculele electrice şi a reduce emisiile poluante.

Aşa-numitul „Bonus de mediu” va fi majorat până la 6.000 de euro pentru fiecare autovehicul electric iar industria auto va continua să suporte jumătate din costuri, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului Merkel, Steffen Seibert. Aceste modificări vor intra în vigoare în noiembrie şi vor fi valabile până în 2025, a precizat Bernhard Mattes, preşedintele Asociaţiei Germane a Industriei Auto (VDA).

Citește și:

Leave a Comment