Share
VIDEO – Contre între Ford și Tesla după comparația făcută de Elon Musk între Cybertruck și F-150

VIDEO – Contre între Ford și Tesla după comparația făcută de Elon Musk între Cybertruck și F-150

Șeful Tesla, Elon Musk, specialist în marketing viral, a făcut odată cu prezentarea detaliilor tehnice ale noului său pick-up, Cybertruck, o comparație între acesta și rivalul său cu motor termic, Ford F-150. Oficialii marelui grup american au reacționat imediat.

În prezentarea sa, Elon Musk a ținut să menționeze că pick-up-ul său electric este „mai bun decât un F-150.” Ford Motor Co. a reacționat rapid replicând că o asemenea afirmație este cel puțin discutabilă.

În timpul prezentării specificaților pentru Cybertruck, pick-up ale cărui livrări către clienți sunt programate să înceapă la sfârșitul anului 2021, Elon Musk a apelat la un videoclip în care noul său vehicul tracta o camionetă Ford F-150 pe o pantă relativ abruptă.

În acest context, Ford consideră că Musk face o comparație între mere și pere. În ciuda faptului că ambele modele au o capacitate de transport similară, carcateristicile tehnice ale vehiculelor din videoclipul postat de Musk pe Twitter sunt complet diferite. Printre altele, în timp ce Tesla Cybertruck este în varianta cu tracțiune integrală, Ford F-150 – ul din imagini este în versiunea cu doar două roți motrice. Masele și timpul de anvelope sunt și ele diferite.

Sundeep Madra, vicepreședintele Ford X, divizia producătorului auto american care are în sarcină dezvoltarea de noi produse, l-a provocat pe Musk să trimită un Cybertruck la Ford pentru o comparație „mere cu mere”.

Răspunsul lui Musk a fost cât se poate de prompt. Și tot pe Twitter: „Hai să o facem”.

Nu este pentru prima dată când cei doi producători americani, Tesla și Ford, își trimit săgeți otrăvite. Însă de această dată mesajele au fost mult mai puternic mediatizate.

Tesla vs Ford

Citește și:

Leave a Comment