Share

Vânzările de vehicule Volkswagen 100% electrice s-au triplat. SUV-ul ID.4, mai bine vândut decât ID.3

Germanii de la Volkswagen au anunțat că vânzările globale de automobile 100% electrice ale mărcii aproape s-au triplat în prima jumătate a lui 2021.

Cererea solidă de pe piaţa din Europa a majorat rapid vânzările de mașini 100% electrice ale mărcii Volkswagen. În prima jumătate a lui 2021 Volkswagen a vândut 170.939 automobile complet electrice (BEV).

„Ofensiva noastră electrică globală continuă să progreseze, iar cererea clienţilor este ridicată. În acest an preconizăm să livrăm, pentru prima dată, un milion de vehicule electrificate (n.n. – 100% electrice + hibride) şi suntem încrezători că ne vom îndeplini obiectivele privind emisiile de CO2 în Europa”, a declarat Christian Dahlheim, directorul de vânzări al grupului german.

Citește și:
– Volkswagen Passat spune adio Americii în 2022 cu o ultimă ediție specială

Vânzările de automobile 100% electrice marca Volkswagen în China, cea mai mare piaţă auto din lume, s-au dublat până la 18.285 de vehicule în primul semestru, echivalentul a 10,7% din vânzările totale ale grupului.

„În trimestrul al treilea ne aşteptăm la o creştere semnificativă a livrărilor de automobile electrice pe baterii în China graţie unei game extinse de modele ID.” a menționat Dahlheim.

Volkswagen ID.4 a depășit vânzările ID.3

Surprinzător pentru mulți, SUV-ul ID.4 s-a impus rapid în fața hatchback-ului ID.3. După primele șase luni din acest an modelul ID.4 este liderul vânzărilor de mașini electrice ale grupului cu 37.292 unități. În același timp, „mai bătrânul” ID.3 a fost comercializat în 31.177 unități.

Pe locul trei în clasamentul vânzărilor de mașini 100% electrice ale grupului Volkswagen se află Audi e-tron cu 25.794 unități, iar poziția a patra este ocupată de Porsche Taycan cu 19.822 unități.

Citește și:

Leave a Comment