Share

Trei concepte Audi vor dezvălui viziunea germanilor cu privire la mașinile autonome

Grupul de concepte Sphere al Audi va fi un prim indiciu cu privire la interiorul mașinilor autonome ale viitorului.

Audi a anunțat prezentarea în următoarele 12 luni a trei concepte care dezvăluie cum vor arăta mașinile atunci când acestea se vor deplasa singure, iar șoferul se va putea deconecta de la trafic. În viziunea mărcii premium germane din grupul Volkswagen, interiorul mașinilor va deveni „un spațiu liber pentru relaxare, conectivitate sau chiar comunicare activă”.

Grupate sub denumirea Sphere, cele trei concepte Audi care dezvăluie detalii despre viitoarele mașini autonome vor începe să fie prezentate publicului încă din luna august a acestui an.

Audi SkySphere va debuta la Monterey Car Week

Primul dintre acestea, SkySphere, va debuta la Monterey Car Week din California în perioada 12 – 15 august. Conform celor de la Audi, acesta este premergătorul unei „mașini a șoferului”, cu linii alungite și un puternic aspect sportiv.

Al doilea concept, GrandSphere, va fi prezentat doar câteva zile mai târziu la expoziția auto de la Munchen. Este de așteptat ca acesta să dezvăluie un „spațiu de locuit”, cu detalii de adevărat lounge, perfect pentru un vehicul menit să facă din călătoriile lungi o adevărată încântare.

UrbanSphere, cel de-al treilea concept din familia Sphere, va fi dezvăluit în prima jumătate a anului 2022 și pare a reprezenta ideile designerilor Audi cu privire la un vehicul cu dimensiuni reduse destinat orașelor.

„La IAA Munchen veți avea o primă idee despre cum vor arăta viitoarele noastre modele, începând cu interiorul ca obiectiv principal și apoi exteriorul dezvoltat în jurul acestuia. Veți obține atunci o indicație a modului în care ar putea fi dezvoltat interiorul unei mașini cu autonomie de nivel 4 și veți vedea, de asemenea, mașina funcționând”, a declarat Markus Duesmann, CEO-ul Audi, într-un interviu acordat AutomotiveNews Europe.

Citește și:

Leave a Comment