Share

Urmașul electric al lui Volkswagen Bulli va fi dezvăluit peste trei luni

Urmaș al fascinantului Volkswagen Bulli, modelul electric de serie rezultat din conceptul retro ID. Buzz, va fi prezentat pe 9 martie 2022.

Șeful Volkswagen, Herbert Diess, a dezvăluit că urmașul electric al emblematicului Bulli, acum parte a familiei ID., va avea premiera mondială pe 9 martie.

Colorat, încăpător, special, iubit, modelul Volkswagen Bulli, atât de utilizat în anii 1960 în special de tinerii din generația „Hippie” va renaște în acest an ca vehicul 100% electric.

Deși nu sunt cunoscute încă detaliile tehnice ale modelului de serie, detaliile aflate de presa germană arată că mașina va avea la bază platforma electrică MEB a grupului Volkswagen și sistemul de propulsie al fratelui mai mic ID.4. Mai exact, în timp ce varianta de bază va fi animată de un motor care dezvoltă 150 kW (204 CP), în versiunea de top clienții vor putea beneficia de un sistem cu două motoare (ca și ID.4 GTX) care livrează împreună circa 299 CP.

În privința bateriilor și a autonomiei, se pare că viitorul model de serie ID. Buzz va avea un sistem de stocare a energiei de 48 kW – 110 kW (în funcție de versiune) și se va putea deplasa fără reîncărcare până la 500 km.

Vehiculul va fi produs la uzina Volkswagen din Hanovra și se va alătura gamei electrice a producătorului german formată deja din ID.3, ID.4 și ID.5, ultimele două și cu variante GTX).

Citește și:

Leave a Comment