Share

Un fenomen meteo extrem a scos de pe șosea un autobuz. Vremea a făcut ravagii în mai multe zone din țară

Un fenomen meteo extrem care a avut loc în jurul orei 18 la limita dintre județele Călărași și Ialomița a provocat răsturnarea unui autobuz cu 39 de persoane la bord. În Prahova și Buzău vântul, ploaia și grindina au creat mari probleme în trafic.

Un autobuz cu 39 de pasageri s-a răsturnat, marţi seară, în localitatea Drajna de lângă autostrada A2 București – Constanța, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. „În judeţul Călăraşi, pe raza localităţii Drajna, un autobuz s-a răsturnat. Din primele informaţii ar fi vorba de 39 de pasageri, cu posibil patru victime. Misiunea este în dinamică. La nivelul ISU Călăraşi s-a activat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis IGSU. Raed Arafat, șeful ISU a declarat că accidentul a avut loc pe fondul unui fenoment meteo extrem (vezi video).

Patru dintre pasagerii autobuzului care s-a răsturnat la Drajna au avut nevoie de îngrijiri medicale, la faţa locului deplasându-se mai multe ambulanţe, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). „Spre locul incidentului, au fost dislocate de la ISU Ialomiţa două ambulanţe SMURD, o descarcerare grea şi o autospecială pentru transport victime multiple. În sprijinul forţelor care intervin la faţa locului, s-au deplasat şi trei ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Din informaţiile primite până la acest moment, doar patru dintre ocupanţii aflaţi la faţa locului au nevoie de îngrijiri medicale”, potrivit IGSU. La două ore după incident numărul celor care au primit îngrijiri medicale a crescut la 12.

Conform sursei citate, au fost alertate echipaje medicale inclusiv din judeţul Ialomiţa. „Având în vedere zona de producere, apropiată de judeţul Ialomiţa, au fost prealertate echipaje medicale şi din judeţul Ialomiţa”, potrivit IGSU.

Grindină puternică și rafale de vânt în Prahova și Buzău

Pompierii prahoveni au intervenit, tot marţi, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării inundate, precum şi pentru îndepărtarea unor copaci doborâţi de vânt pe carosabil, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Un copac doborât de vânt a căzut pe DN 1D, în localitatea Albeşti-Paleologu, iar altul pe un drum local din comuna Tomşani, echipajele ISU Prahova acţionând pentru degajarea carosabilului.

În localităţile Blejoi şi Valea Călugărească au fost inundate câteva curţi şi anexe gospodăreşti, pentru evacuarea apei intervenindu-se cu motopompe. Potrivit ISU Prahova, în mai multe localităţi din judeţ a căzut grindină, însă nu au fost raportate pagube materiale însemnate.

Grindina a provocat mari probleme și pe DN 1 – Valea Prahovei, în zona Sinaia, dar și pe DN 10 în localitatea Siriu din Buzău. Traficul rutier a fost marţi reluat pe DN 10, în zona Barajului de la Siriu, lucrătorii Secţiei Drumuri Naţionale Buzău reuşind după aproape o oră curăţarea carosabilului de pietrele căzute. „Carosabilul pe DN 10 a fost curăţat, se circulă dirijat. În zonă se află mai multe echipaje de poliţie, precum şi utilaje ale Secţiei Drumuri Naţionale Buzău, care sunt pregătite să intervină dacă apar în continuare probleme”, conform Biroului de presă al IPJ Buzău.

Leave a Comment