Share

Audi e-tron GT, fratele lui Porsche Taycan, atacă performanțele Tesla Model S

Divizia premium a grupului Volkswagen a prezentat aseară modelul electric Audi e-tron GT, un vehicul cu un preț minim de 99.800 de euro.

Noul Audi e-tron GT este „următoarea etapă” în evoluția familiei de modele electrice a mărcii, spun oficialii germani, iar designul și cifrele susțin pe deplin această idee. Cu un sistem de propulsie complet electric, vehiculul este declinat în două variante, una cu o putere de 470 CP și cealaltă, RS, cu 590 CP.

Al treilea model al familiei e-tron, după SUV-ul cu același nume și SUV-ul Coupe e-tron Sportback, noul GT are un design care marchează, tot conform oficalilor Audi, punctul de plecare pentru stilul viitoarelor modele electrice ale mărcii.

Asamblat pe aceealși platformă cu Porsche Taycan, vehiculul înglobează o baterie litiu-ion de 85 kWh care asigură o autonomie de 488 km și are un sistem electric de încărcare de până la 270 kW. Grație acestuia, mașina se poate încărca până la 80% în doar 23 de minute.

Pe lângă autonomia mare și rapiditatea sistemului de încărcare, e-tron GT se mândrește și cu performanțe dinamice superioare. Astfel, varianta de bază poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde și poate atinge o viteză maximă de 245 km/h, în timp ce RS-ul ajunge la 100 km/h în doar 3,3 secunde și se poate deplasa cu până la 250 km/h, viteză limitată electronic.

Ca și fratele Porsche Taycan, noul e-tron GT are suspensie pneumatică adaptivă cu trei camere și un sistem de direcție care implică și puntea din spate. În plus, mașina are în dotare apreciatul Audi Virtual Cockpit cu o diagonală de 12,3 inchi, iar ecranul central de 10,1 inchi poate fi controlat prin atingere.

Citește și:
– Cristian Milea: Odată cu preluarea Audi România am demisionat de la conducerea APIA

Datele tehnice arată și că noul Audi e-tron GT are o lungime de 4.990 mm, o lățime de 1.960 mm și o înălțime de 1.410 mm, valori similare cu cele ale Audi A7 Sportback. Portbagajul poate găzdui 405 litri.

Sedanul electric de înaltă performanță e-tron GT are un preț de bază, în Germania, de 99.800 de euro, în timp ce varianta mai sportivă, RS e-tron GT, costă 138.200 de euro.

Audi e-tron GT

Citește și:

Leave a Comment