Share

Tranzacție majoră pe piața jocurilor video: Sony cumpără Bungie Inc cu 3,6 mld USD

Japonezii de la Sony vor plăti 3,6 mld. USD pentru Bungie Inc după ce Microsoft a anunțat preluarea Activision Blizzard pentru 68,7 mld. USD.

Conglomeratul japonez Sony Interactive Entertainment a anunţat că va plăti 3,6 miliarde de dolari pentru a achiziţiona Bungie Inc, creatorul original al jocului video „Halo” şi dezvoltatorul jocului video „Destiny”, cea mai recentă tranzacţie în valul de consolidări din sector.

Conform Reuters, Bungie se va alătura familiei consolelor de jocuri video PlayStation de la produse de gigantul nipon.

Jocurile video sunt responsabile pentru aproximativ 30% din veniturile Sony. Grupul nipon depinde de abonaţii plătitori care utilizează consolele PlayStation pentru a avea acces la un portofoliu de jocuri exclusiviste.

Tranzacţia vine după ce rivalul american Microsoft a anunţat preluarea dezvoltatorului de jocuri video Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari.

Preluarea Activision Blizzard, cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul jocurilor video, face din Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, a treia mare companie de gaming din lume în funcţie de venituri.

„Deşi este una din cele mai mari achiziţii realizate vreodată de Sony, suma plătită de Microsoft arată concurenţa dură din sectorul jocurilor video”, a apreciat Piers Harding-Rolls, analist la Ampere Analysis.

Sectorul este în grafic pentru a înregistra anul acesta un nou record de 150 miliarde de dolari în tranzacţii, finanţare şi Oferte Publice Iniţiale (IPO), conform estimărilor firmei Drake Star Partners.

Bungie va fi o divizie independentă a Sony Interactive Entertainment şi va fi condusă de Pete Parsons.

Citește și:

Leave a Comment