Share

Tesla va construi o nouă uzină în China, de data aceasta pentru a produce Megapack

Alături de uzina de vehicule electrice de la Shanghai, americanii de la Tesla vor demara construcția unei facilități de asamblare pentru Megapack, sistemul care poate stoca peste 3 MWh într-o singură unitate.

Mai puțin cunoscute decât vehiculele electrice ale mărcii, sistemele de stocare a energiei Tesla Megapack sunt menite să stabilizeze rețelele electrice și să prevină întreruperile atunci când rețeaua dintr-o anumită zonă este suprasolicitată. Prin acest produs, Tesla le dă un mesaj celor care se tem că majorarea numărului de mașini electrice, la care se adaugă tot mai multe echipamente casnice care consumă energie, nu vor putea fi susținute de rețelele operatorilor.

Conform agenției chineze Xinhua, Tesla Inc va construi o nouă fabrică lângă cea de automobile de la Shanghai. Această nouă uzină va produce sistemul de stocare a energiei Megapack. Conform informațiilor dezvăluite de Xinhua, compania condusă de Elon Musk va demara construcția noii facilități în al treilea trimestru al acestui an, iar primele livrări Megapack sunt așteptate în al doilea trimestru din 2024.

Inițial, noua fabrică va produce circa 10.000 de unități Megapack pe an, echivalentul a aproximativ 40 GWh de stocare a energiei. Producția va fi vândută la nivel global, nu doar în China. Noua uzină care va produce Megapack se adaugă alteia care deja funcționează în California.

Conform Tesla Inc, viitorul energiei regenerabile se bazează pe stocarea la scară largă a acesteia, iar Megapack este un puternic sistem de baterii care oferă stocare și suport de energie ajutând la stabilizarea rețelei și la prevenirea întreruperilor.

Fiecare unitate Tesla Megapack poate stoca peste 3 MWh de energie, suficientă pentru a alimenta în medie 3.600 de locuințe timp de o oră.

Producătorul livrează fiecare sistem de stocare complet asamblat și gata de funcționare, asigurând astfel o instalare rapidă. Sistemele necesită întreținere minimă și includ o garanție de până la 20 de ani.

Citește și:

Leave a Comment