Share

SUA trimite 3.000 de soldați în România, Polonia și Germania

Conform Wall Street Journal, președintele Joe Biden a solicitat Pentagonului să desfășoare peste 3.000 de soldați americani pentru a consolida apărarea aliaților europeni.

Publicația americană Wall Street Journal (WSJ) scrie că desfășurarea celor 3.000 de soldați este prima mișcare majoră a forțelor armate SUA în conflictul militar dintre Rusia și Ucraina.

Conform planului aproximativ 2.000 de militari de la Fort Bragg vor ajunge în Polonia și Germania în această săptămână, alți aproximativ 1.000 fiind trimiși în România, pe flancul estic al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, cel mai apropiat de Rusia.

În plus, este de așteptat ca Pentagonul să facă și alte mișcări de forțe în interiorul Europei după ce a ordonat ca alte câteva mii de militari să fie gata pentru a fi dislocați.

Sursele WSJ notează că mișcările SUA sunt menite să încerce să descurajeze un eventual atac al Reusiei asupra Ucrainei și să evite un război în Europa de Est. Pe lângă presiunile militare, administrația Biden încearcă să găsească și o soluție diplomatică, pregătind un val de sancțiuni economice în cazul în care Rusia atacă și autorizează transferul unor arme și alte echipamente în Ucraina.

Deși câteva sute de instructori militari americani și forțe speciale se află în interiorul Ucrainei, niciunul dintre militarii dislocați acum nu a fost autorizat să intre în țara aflată șa un pas de un conflict cu Rusia, desfășurarea lor în Europa de Est fiind doas temporară.

„Sunt antrenați și echipați pentru o varietate de misiuni în această perioadă de risc crescut”, a declarat pentru WSJ un înalt oficial american adăugând și că implementarea acestor trupe este menită „să descurajeze amenințarea la adersa Alianței. Suntem literalmente dispuși să ne punem pielea în joc.”

Citește și:

Leave a Comment