Share

Scandalul Dieselgate încă afectează Volkswagen. Despăgubiri de 830 mil. euro în Germania

O acțiune colectivă în justiție a 400.000 de posesori germani de vehicule Volkswagen care s-au considerat păgubiți în urma scandalului Dieselgate a foțat grupul german să propună ca despăgubiri suma de 830 milioane de euro.

Constructorul auto german Volkswagen a anunțat că a propus suma de 830 milioane euro pentru a pune capăt unei acţiuni colective în justiţie demarată de clienţi germani ai mărcii. Un număr de peste 400.000 de deținăroti de automobile Volkswagen, reprezentanţi de asociaţia consumatorilor VZBV, încearcă să obţină despăgubiri de la producătorul auto pentru scăderea valorii automobilelor lor, după ce a ieşit la iveală că vehiculele lor sunt mai poluante decât anunța Volkswagen.

În pofida ofertei făcute de Volkswagen nu s-a ajuns la un acord din cauza „revendicărilor exagerate” cu privire la onorariile avocaţilor care reprezintă asociaţia consumatorilor VZBV, care a demarat ceea ce constituie prima acţiune colectivă în justiţie demarată vreodată în Germania, a precizat un purtător de cuvânt de la Volkswagen.

„Volkswagen şi VZBV au ajuns la un acord cu privire la o soluţionare amiabilă în valoare de aproape 830 milioane de euro. Această soluţie corectă pentru clienţi a eşuat numai pentru că avocaţii VZBV au insistat pentru o plată de 50 milioane euro pentru munca lor în ajungerea la această înţelegere”, a informat Volkswagen.

Cel mai mare constructor auto mondial, Volkswagen, a recunoscut în 2015 că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. După izbucnirea acestui scandal, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe deţinătorii de autovehicule diesel din SUA. Însă, până acum, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate în acest scandal, din cauza diferenţelor existente în legislaţie.

Leave a Comment