Share

După Munchen, și aeroportul din Amsterdam a fost nevoit să anuleze decolări ale unor zboruri

La câteva ore după ce ninsorile din sudul Germaniei au blocat aeroportul din Munchen, o situație similară s-a repetat la Amsterdam, pe aeroportul Schiphol.

Zeci de zboruri către şi dinspre Aeroportul Amsterdam Schiphol au fost anulate duminică din cauza ninsorilor prognozate în Ţările de Jos în cursul după-amiezii.

Site-ul web al aeroportului Schiphol de lângă Amsterdam a anunţat duminică, în jurul prânzului, că aproape 150 de zboruri, atât sosiri cât şi plecări, au fost anulate.

Compania aeriană olandeză KLM, principalul utilizator al aeroportului, a anunțat că, deocamdată, a anulat 65 de zboruri europene care erau programate duminică, în cursul după-amiezii şi al serii.

Tot duminică, dar dimineața, aeroportul din Munchen şi-a reluat operaţiunile de zbor la ora locală 06.00, după ce a fost închis din cauza ninsorilor abundente blocând la sol sute de pasageri.

Unele restricţii în traficul aerian sunt aşteptate în continuare, în pofida reluării activităţilor pe aeroport, a indicat compania. Pasagerii sunt rugaţi să verifice statutul zborului lor înainte de a se deplasa la aeroport.

Operaţiunile de zbor au fost suspendate temporar, sâmbătă, din cauza condiţiilor meteorologice de iarnă din landul Bavaria, situat în sudul Germaniei.

Suspendarea operaţiunilor de zbor din Munchen a afectat plecările şi sosirile pe alte aeroporturi. Spre exemplu, aeroporturile din Frankfurt şi Nurnberg au preluat aeronave care nu mai puteau zbura la Munchen.

Ninsorile abundente au paralizat regiuni extinse din sudul Germaniei, inclusiv traficul feroviar.

Potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului feroviar german Deutsche Bahn, călătorii ar trebui să se aştepte la restricţii importante în traficul feroviar în sudul Germaniei până luni. Duminică dimineaţă, traficul din gara centrală din Munchen era paralizat.

Și șoselele din Bavaria au fost acoperite cu zăpadă, traficul desfășurându-se ore bune cu mari dificultăți. Nu doar Bavaria a fost afectată de condiţiile meteorologice de iarnă, ci și unele zone din nordul Germaniei.

Leave a Comment