Share

Problemele cauzate de vremea rea nu s-au încheiat. Încă există drumuri blocate.

Circulația pe mai multe drumuri, unele naționale, din județele Tulcea, Brăila și Vaslui este încă oprită din cauza problemelor cauzate de căderile de zăpadă și viscol.

Circulaţia pe Podul suspendat peste Dunăre, oprită duminică dimineaţă din cauza condiţiilor meteo severe, rămâne în continuare închisă, deoarece în judeţul Tulcea există încă porţiuni de drum impracticabil, iar traficul de pe pod nu ar avea unde să se descarce, informează luni Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Buzău.

Judeţul Brăila s-a aflat duminică sub avertizare meteo de Cod Roşu, motiv pentru care s-a luat decizia închiderii tuturor drumurilor naţionale de pe raza judeţului.

Potrivit unei informări transmise de ISU Brăila, luni dimineaţă situaţia drumurilor şi a filtrelor instituite pe raza judeţului Brăila se prezintă astfel:

  • DN 2S – restricţie de circulaţie Brăila-Tulcea, filtru instituit la intersecţia DN 22B – DN 2S
  • DN 2B – restricţie de circulaţie către DJ 211 – Bordei Verde, filtru instituit în oraşul Ianca
  • DN 2B – restricţie de circulaţie către DJ 221 – Şuteşti, filtru instituit în oraşul Ianca
  • DE 584 – restricţie de circulaţie către DJ 203 – Zăvoaia, filtru instituit în oraşul Însurăţei
  • DE 584 – restricţie de circulaţie către DJ 211 – Bordei Verde, filtru instituit în localitatea Viziru
  • DN 2B – Buzău – Galaţi se circulă fără restricţii
  • DN 23 – restricţie de tonaj către judeţul Vrancea pentru vehiculele cu masa totală admisă mai mare de 7,5 tone
  • DN 22 – restricţie de tonaj către DJ 202A – Grădiştea pentru vehiculele cu masa totală admisă mai mare de 7,5 tone
  • DN 22 – restricţie de tonaj către DJ 221 – Şuţeşti pentru vehiculele cu masa totală admisă mai mare de 7,5 tone
  • DJ 221 – restricţie de tonaj către Siliştea, filtru instituit în localitatea Romanu.

În județul Tulcea, conform prefectului Daniel Onofrei, traficul este în continuare restricţionat total pe DN 24A Huşi – Berezeni, DN 11A Bârlad – Podu Turcului şi DN 26 Murgeni – Galaţi şi restricţionat parţial pe DN 24B Huşi – Albiţa.

„În urma discuţiilor purtate cu autorităţile din judeţul Galaţi în jurul orei 04:00, vă informez că se lucrează intens pentru deblocarea drumurilor care fac legătura cu partea de Sud a judeţului Vaslui. După finalizarea acestor activităţi, vom actualiza situaţia cu privire la starea acestor tronsoane, în vederea unei sincronizări eficiente a magistralelor rutiere. Pe DN 24 B tronsonul Km 34 – 49, circulaţia a fost deschisă începând cu ora 6.00, iar pe DN 24B, traseul Huşi – Albiţa, circulaţia se desfăşoară în continuare dirijat, în coloane conduse de autospeciala de poliţie. Conform informaţiilor primite din teren, pentru moment, am recomandat ca circulaţia tirurilor să nu fie permisă pe acest segment”, a declarat prefectul judeţului Vaslui.

Daniel Onofrei a precizat că utilajele de deszăpezire au acţionat pe parcursul nopţii pe drumurile naţionale de pe raza judeţului Vaslui, pe DE 581 se circulă fără probleme, fiind împrăştiat material antiderapant în mod constant. Prefectul le-a cerut cetăţenilor să circule cu atenţie sporită.

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Tulcea, sunt închise din cauza vremii: DN 22 Tulcea – Măcin; DN 22 Tulcea – Constanţa; DN 22A Cataloi – Hârşova; DN 22D Mircea Vodă – Atmagea; DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu; DN 22F Nalbant – Horia; DN 22J Măcin – limită judeţul Brăila; DN 22S Smârdan – Măcin.

Aseară, în jurul orie 23.00, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă menționa că aproape 70 de maşini în care s-ar afla 51 de persoane erau blocate pe mai multe drumuri din judeţul Tulcea.

„În aceste momente, salvatorii IGSU, alături de celelalte structuri de intervenţie ale MAI şi cu sprijinul Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri, depun toate eforturile pentru a ajunge la 68 de autoturisme blocate pe mai multe tronsoane de drumuri din judeţul Tulcea, ca urmare a manifestărilor meteorologice. Din primele informaţii, la locaţiile unde a fost solicitată intervenţia pompierilor, s-ar afla şi 51 de persoane, la care echipajele de intervenţie îşi creează drum pentru a ajunge, urmând ca acestea să fie preluate şi adăpostite în locuri sigure, în situaţia în care nu se va putea realiza deblocarea autoturismelor”, precizeaza DSU.

Potrivit DSU, în zona afectată semnalul GSM este aproape inexistent, şi comunicarea cu solicitanţii se face cu dificultate.

Citește și:

Leave a Comment