Share

Primul tramvai dintre cele 100 comandate de STB, testat azi-noapte în București

Primul dintre cele 100 de tramvaie pe care Astra Arad trebuie să le livreze STB a fost testat azi-noapte pe liniile din București între depourile Militari și Alexandria.

La mai bine de o lună după ce primul tramvai Imperio care face parte din lotul de 100 achiziţionate de Primăria Municipiului București (PMB) a fost prezentat la depoul Militari, acesta a intrat în teste pe liniile din Capitală.

Conform Asociației Metrou Ușor, tramvaiul Astra Imperio Metropolitan a efectuat azi-noapte probe pe un traseu cuprins între depoul Militari – Răzoare – depoul Alexandria.

Pe 2 iunie, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a susținut o conferință de presă în care a fost prezentată noua achiziție a STB livrată cu două luni înainte de termen. Edilul a menționat că ritmul livrătilor va fi de patru tramvaie pe lună.

Prima linie pe care vor circula tramvaiele livrate Bucureștiului de Astra Arad va fi 41, cea care leagă Militari de Piața Presei Libere.

Noile tramvaie au un consum redus de 0.6 KWh pe tonă-kilometru, spre deosebire de 0,11 KWh pe tonă-kilometru sau 0,21 KWh pe tonă-kilometru cât are un tramvai Tatra produs în 1975. Sunt tramvaie cu o capacitate sporită de transport, numărul de călători va fi mai mare cu circa 20% faţă de tramvaiele de 27 de metri.

Astra Imperio are o lungime de 36 de metri, laţime 2,4 metri şi o înălţime de 3,6 metri. Este fabricat din oţel, are o greutate de 47 de tone și este proiectat pentru o viteză constructivă de 70 km/h (limitată la 50 km/h). Are cinci uşi şi o capacitate de tranport de 322 de pasageri, dintre care 56 pe scaune.

Citește și:

Leave a Comment