Share

Primul model electric Mazda a devenit disponibil pentru precomenzi

Mazda MX-30, primul model electric de serie Mazda, este de astăzi disponibil pentru precomenzi. Premiera mondială de la Salonul Auto de la Tokyo a adus fanilor mărcii și o dezamăgire: vehiculul are o autonomie de doar 200 km.

Oficialii Mazda au anunțat astăzi că SUV-ul MX-30 poate fi deja „precomadat”, dar va ajunge la clienții din Europa în a doua jumătate a anului 2020. Conform acestora, mașina a fost creată pentru clienții care nu doresc să sacrifice plăcerea de a conduce când cumpără o mașină electrică. „Cu portierele sale unice, materialele ecologice și bateria de dimensiuni corecte care oferă o autonomie de aproximativ 200km , peste media zilnică de 48 km de condus a șoferului european , Mazda MX-30 marchează un alt pas pozitiv în abordarea complexă a Mazda pentru reducerea emisiilor în urma lansării recente a motorului inovator Skyactiv-X”, explică japonezii de la Mazda.

O mașină cu baterie, nu o baterie cu roți

Yasuhiro Aoyama președinte și CEO Mazda Motor Europe consideră că „la fel ca la toate modelele noastre, designerii și inginerii au avut un obiectiv foarte clar pentru primul nostru vehicul electric cu baterii. Trebuia să aibă un design care iese în evidență, să fie excelent la condus, un element cheie al ADN-ului Mazda care ne face unici în comparație cu concurenții și, cel mai important, să contribuie pozitiv la reducerea emisiilor pe întregul ciclu de viață al produsului. Pe lângă tehnologiile de electrificare pe care le introducem în toată gama noastră, fiind un producător mai mic, ne-am concentrat toate eforturile pe crearea unei mașini electrice care anticipăm că va fi o a doua mașină pentru poseori, a cărui autonomie va satisface nevoile clienților. Mulți dintre jurnliștii care au condus vehiculul nostru de test au spus că este una dintre puținele mașini electrice pe care le-au condus și care au caracteristicile pozitive ale unei mașini obișnuite. În centrul fiecărui model Mazda proiectat se află plăcerea de a conduce și va fi la fel și în cazul mașinii noastre electrice”.

Ca majoritatea modelelor Mazda, noul MX-30 oferă o senzație de condus foarte naturală cu un răspuns rapid al accelerației, pe viraje și la frânare, așa cum te aștepți în situații cotidiene. În cazul Mazda MX-30, acest lucru este realizat prin abordările tehnice inovatoare din pachetul e-Skyactiv. Acesta include integrarea bateriei în structura caroseriei vehiculului, ceea ce îmbunătățește rigiditatea generală a caroseriei și oferă un răspuns excelent la manevrele șoferului.

Totodată, având în vedere importanța sunetului pentru percepția șoferului asupra cuplului și vitezei, inginerii Mazda au creat un sistem de sunet electronic în interiorul vehiculului, care este sincronizat cu cuplul motorului. Stabilitatea mașinii este susținută de inovativul sistem G-Vectoring Control (GVC) al Mazda ce a fost extins și folosește avantajele motorului electric (electric G-Vectoring Control Plus).

În cazul Mazda, „less is more”

Mazda MX-30 continuă tema minimalistă „less is more” (mai puțin înseamnă mai mult). Cabina oferă un sentiment de unitate grație liniei fluide care pornește din partea superioară a montantului A și se întinde până în spate. Culoarea acoperișului face această senzație și mai clară. Ușile freestyle îi oferă Mazdei MX-30 o siluetă distinctivă și elegantă, iar pasagerilor le asigură acces mai ușor atât la scaunele din față, cât și la cele din spate. În habitaclu sunt folosite materiale ecologice care înlocuiesc o mare parte din pielea reală cu o alternativă vegană.

Mazda a folosit prefixul MX pentru mai multe produse care au fost create în pofida tendințelor din industria auto de la un moment dat. Cu MX-5, marca a realizat un model sportiv cu două locuri când roadster-ul a fost renegat de alți producători. În cazul MX-30, niponii au dezvoltat o experiență complet nouă de model electric, cu ADN-ul Mazda care înseamnă design unic în interior și exterior și dinamică aparte de condus.

Citește și:

Mazda MX-30

Leave a Comment