Share

PMB va închiria, cu peste 16 mil. lei, zece capacităţi modulare de producere a energiei termice

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a confirmat astăzi că municipalitatea va lansa procedura de achiziţie pentru închirierea a zece capacităţi modulare de producere a energiei termice

„Intrăm în linie dreaptă în ceea ce priveşte achiziţia publică de servicii pentru 10 centrale provizorii mobile, care vor fi poziţionate lângă 10 puncte termice din Municipiul Bucureşti şi care vor funcţiona în caz de avarie pe reţea sau în funcţie de parametrii reduşi pe reţeaua de transport. Cele 10 puncte termice deservesc un număr total de 170 blocuri şi 27 societăţi comerciale. Dintre acestea, 3 puncte termice sunt în sectorul 3 (1 Labirint, PT 3 Labirint şi PT 4 Labirint), un punct termic este în sectorul 4 (Livada Nouă), 3 puncte termice sunt în sectorul 5 (10 Mărgeanului, PT 11 Mărgeanului, PT 9 Mărgeanului) şi 3 puncte termice sunt în sectorul 6 (PT 4/10, PT 7 Virtuţii, PT 8 Virtuţii). După finalizarea documentaţiei, vom lansa în SICAP procedura de achiziţie pentru închirierea acestor capacităţi modulare de producere a energie termice”, a menționat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, valoarea estimată pentru închirierea celor 10 capacităţi modulare de producere energie termică este de aproximativ 16,2 milioane lei fără TVA.

„Estimăm că punerea lor în funcţiune se va realiza până la începerea sezonului rece, durata de închiriere fiind de 12 luni. Capacităţile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 1-2 Gcal/h”, a adăugat primarul.

Citește și:

Leave a Comment