Share

Nicușor Dan le solictă bucureștenilor răbdare și continuitate la PMB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le solicită bucureștenilor răbdare până în 2024 pentru materializarea proiectelor PMB.

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului și-a anunțat intenţia de a candida pentru un nou mandat şi a adăugat că bucureştenii ar trebui să aibă răbdare până în 2024 pentru a vedea materializate proiectele pe care le-a demarat actuala administraţie.

„Bucureştenii să înţeleagă că există o perioadă de maturitate a proiectelor pe care noi le facem cu actuala administraţie şi că un mesaj de a avea răbdare până la finalul mandatului pentru a le vedea materializate. Bineînţeles că, dacă ne uităm la poza de moment şi mai ales la aşteptările pe care bucureştenii le-au avut, lucrurile pot să pară cumva… întârziate, ca să le spun aşa (…). Până în 2024 mai trebuie să facem multe dintre lucrurile despre care am vorbit aici. Metroul de suprafaţă în zona de nord ar fi un lucru foarte important, pentru care o să ieşim foarte curând în achiziţie pentru peroane, după ce am făcut studiu de prefezabilitate, chiar de aici o să mă duc la o întâlnire la Guvern pe temă pentru că avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Transporturilor şi cu Consiliul Judeţean Ilfov pe subiectul ăsta”, a declarat Nicușor Dan adăugând și că „sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le facem noi până în 2024 şi atunci evident că feedback-ul pe care ni-l vor da bucureştenii va fi foarte important în decizia fiecăruia dintre noi. Eu evident că-mi doresc să continui, pentru că administraţia publică e pe termen lung. Am terminat discuţiile în mai 2021 şi primul tramvai dintre cele 100 a venit în iulie 2022. Deci administraţia publică e pe termen lung, Bucureştiul este un oraş în care nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi atunci e nevoie de o continuitate, da”.

Totodată, primarul general consideră că împărţirea banilor între PMB şi sectoare este „defectuoasă”.

„Bucureştiul este într-o situaţie singulară prin faptul că avem sectoare şi prin faptul că taxele şi impozitele locale, majoritatea lor covârşitoare, se duc către sectoare. E adevărat că nivelul lor trebuie stabilit de către Consiliul General, numai că acest Consiliu General face doar să reglementeze câţi bani o să ia sectoarele de la cetăţeni. Şi aici e un lucru pe care eu l-am spus – inclusiv când Gabriela Firea şi Sorin Oprescu erau primari – că este o împărţire defectuoasă a banilor între Primăria Generală, care are transportul public, care are căldura, care are spitalele, care are teatrele, care are iluminatul public, semafoarele şi toate astea, care ia patru miliarde din zece, şi primăriile de sector, care au în esenţă şcolile şi salubrizarea”, a explicat Nicușor Dan la un post TV.

În opinia lui, Primăria Capitalei ar trebui „să ia șase din zece miliarde, iar primăriile de sector să ia patru din zece miliarde”, menţionând că acest lucru se poate schimba doar prin „voinţa” instituţiilor naţionale.

Referitor la posibilitatea măririi taxelor şi impozitelor, edilul a spus că va avea o discuţie în acest sens cu primarii de sector şi cu Consiliul General.

Citește și:

Leave a Comment