Share

Ofensivă Tesla: Noi reduceri de preț în China, variante mai ieftine în SUA

Producătorul american de mașini electrice, Tesla, pune în vânzare pe piața americană noi versiuni pentru Model S și Model X. De asemenea, în China, compania a anunțat noi reduceri de preț pentru unele versiuni Model 3 și Model Y.

La doar câteva zile după ce a redus din nou prețurile a două modele comercializate în China – Model 3 și Model Y – americanii de la Tesla au anunțat comercializarea temporară a unor variante mai ieftine și cu o autonomie mai mică pentru Model S și Model X.

Conform Reuters, având avantajul unor marje de profit mai mari decât cele ale concurenților, șefii Tesla au decis să sacrifice o parte din acest profit în favoarea creșterii accelerate a vânzărilor. Astfel, creșterea cotei de piață ar putea asigura venituri mai mari în viitor.

Compania cu baza în Austin, Texas, a scos la iveală noi variante de a își crește vânzările care, conform șefului companiei, Elon Musk, fac parte din manualul de înfruntare a perioadelor de recesiune al Tesla.

În acest context, pe piața americană vor fi livrate în lunile septembrie și octombrie variante mai ieftine, dar și cu o autonomie mai redusă ale Model S și Model X. Așa-numita gamă „standard” poate fi accesată acum la prețuri cu circa 10.000 de dolari mai mici decât cele ale versiunilor cel mai slab echipate existente până acum. Mai exact, cel mai ieftin Model S costă 78.490 de dolari, iar cel mai accesibil Model X, 88.490 de dolari.

Totodată, varianta de bază Model S are acum o autonomie de doar 320 mile (515 km), în timp ce SUV-ul electric Model X cu cel mai mic preț asigură parcurgerea a doar 269 de mile (430 km) cu o sigură încărcare completă.

Cu doar câteva zile în urmă compania americană a anunțat și că, începând cu 14 august, comercializează pe piața din China unele variante Model 3 și Model Y cu prețuri mai mici decât cele anterioare, deja reduse de mai multe ori în lunile anterioare.

Aflată într-un adevărat război al prețurilor cu mărcile chinezești, un conflict generat chiar de Tesla odată cu prima modificare a prețului, compania americană a scăzut prețurile de bază ale Model Y Long Range și Model Y Performance cu 14.000 de yuani (1.934,58 de dolari). În urma acestei noi ajustări, prețul de pornire al Model Y Long Range scade cu 4,5% la 299.900 de yuani (41.230 USD), iar prețul de pornire al Model Y Performance este de 349.900 de yuani (48.050 USD), în scădere cu 3,8%.

În cazul Model 3, americanii vor oferi un pachet financiar de suport pentru asigurare în valoare de 8.000 de yuani (cca. 1.100 de dolari). Acesta este disponibil strict pentru clienții care achiziționează versiunea de bază a vehiculului și doar între 14 august și 30 septembrie.

Citește și:

Leave a Comment