Share

MAI și CNI anunță debutul procedurilor pentru construirea noului stadion Dinamo

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi cei ai Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) au anunțat demararea procedurilor pentru construirea noului stadion Dinamo în cadrului Complexului Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.

„Aducem la cunoştinţa opiniei publice că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Compania Naţională de Investiţii, am demarat procedurile pentru construirea unei noi Arene de Fotbal, moderne şi cu capacitate mărită pentru suporteri, tot în cadrul actualului Complex Sportiv Dinamo”, anunță MAI și CNI pe site-ul oficial al CS Dinamo.

Clubul Sportiv Dinamo a negat totodată zvonurile potrivit cărora interzice echipei FC Dinamo din Liga I să joace pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare.

„Cu toate ca echipa de fotbal este în proprietate şi management privat, Instituţia «Clubul Sportiv Dinamo», ca parte a Ministerului Afacerilor Interne, depune toate eforturile pentru a-i asigura un cadru sportiv normal de joc, astfel încât jucătorii care poartă sigla «Dinamo» să se simtă întotdeauna acasă atunci când vin să joace fotbal în Complexul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Aducem la cunoştinţa opiniei publice ca nu a existat nicio discuţie legată de interzicerea meciurilor pe stadion, cu toate că proprietarii şi administratorii echipei de fotbal, trecuţi şi prezenţi, nu au respectat şi nu respectă obligaţiile contractuale. Clubul Sportiv şi domnul Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, suntem alături de suporterii Dinamo din toată ţara şi vom fi în continuare un partener al echipei de fotbal, indiferent de natura litigiilor juridice istorice, existente pe rolul instanţelor de judecată. Totodată, privim cu îngrijorare situaţia actuală de la FC Dinamo şi asigurăm suporterii şi pe toţi jucătorii care au dus faima acestui club în întreaga lume că suntem deschişi la orice formă de dialog şi de organizare pentru binele echipei Dinamo”, precizează Ministerul Afacerilor Interne şi CS Dinamo.

Stadionul din cadrul Complexului Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare ar fi trebuit să se numere printre cele 4 arene bucureştene renovate pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti. Din cauza unor probleme juridice, reconstrucţia stadionului Dinamo a fost amânată şi s-a luat decizia ridicării unei noi arene în interiorul parcului sportiv. Celelalte trei arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid, acestea fiind aproape de finalizare.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în vara anului viitor în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Leave a Comment