Share

Grupul german Continental anunță noi investiții la Sibiu

Grupul Continental se pregătește pentru construirea unei noi clădiri, modulul 7 de producție, care presupune și extinderea spațiilor conexe.

Modulul 7, aflat în acest moment în faza de proiectare, va avea o suprafață de peste 15.000 mp și o capacitate pentru peste 700 de persoane. Din această suprafață, 6.500 mp sunt alocați zonei de producție, iar restul spațiului este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și a altor spații adiționale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea Continental Sibiu vine și cu un nou corp pentru cantina locației. Lucrările de construcție sunt prevăzute să înceapă la mijlocul anului viitor.

În cadrul noului modul, ingineri, tehnicieni și operatori, vor lucra împreună la producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți din industria auto, totul într-o uzină cu tehnologii de ultimă oră și procese ale industriei 4.0.

Totodată, Continental Sibiu a început lucrările de construcție pentru extinderea grădiniței din locație, dedicată copiilor angajaților, ce funcționează în regim de creșă și grădiniță iar parte din costurile angajaților pentru aceste servicii sunt suportate de companie. În urma extinderii, gradinița va avea o suprafață de peste 1000 m² – ce include 8 clase, loc de joacă exterior, spații de activități, cabinet medical și alte anexe. Extinderea va avea drept rezultat o capacitate crescută a gradiniței, de până la 160 de locuri.

„Activitatea companiei este într-o continuă dezvoltare iar extinderea sediului va permite, în următorii ani, o creștere a activității de producție precum și a numărului de angajați în același ritm ca și în anii precedenți”, menționează cei de la Continental.

În urmă cu câteva zile, Ministerului Finanțelor a anunțat că divizia Automotive Systems a grupului german Continental are în plan o investiție de 401.121.472 lei, pentru care a solicitat un ajutor de stat de 126.146.880 lei.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Citește și:

Leave a Comment