Share

Kia EV6, Mercedes Clasa C, Volvo C40 Recharge VW Multivan obțin cinci stele la testele EuroNCAP

Organismul independent de testare a siguranței mașinilor noi din Europa, EuroNCAP, a acordat câte cinci stele modelelor Kia EV6, Mercedes – Benz Clasa C, Volvo C40 Recharge și Volkswagen Multivan.

Oficialii EuroNCAP au dat publicității rezultatele celui de-al treilea grup de teste realizat în 2022. Nu ai puțin de patru mașini nou intrate pe piața europeană au obținut calificativul de cinci stele.

Kia EV6 și Mercedes-Benz Clasa C, sunt vehiculele de familie care au obținut câte cinci stele. De asemenea modelul Volvo C40 Recharge a primit un calificativ identic, ca și modelul Multivan al celor de la Volkswagen.

În schimb, modelele cu platformă comună ale grupului Stellantis – Opel Astra și Peugeot 308, au fost evaluate la doar patru stele.

Cei de la EuroNCAP notează că a șasea generație Opel Astra și a treia generație Peugeot 308 sunt ambele bazate pe platforma Stellantis EMP2 și, fără a fi surprinzător, au un punctaj foarte similar în toate cele patru domenii de evaluare.

Toate mașinile de cinci stele din această serie de teste au demonstrat o protecție excelentă în caz de accident, cu scoruri de 90% sau mai mult, comparativ cu 76% și 80% pentru modelele grupului Stellantis.

În opinia oficialilor EuroNCAP, „acest detaliu înlătură ideea că diferența dintre cinci stele și patru stele se datorează întotdeauna sistemelor ADAS, deși adesea acesta este și cazul”.

„În general, am obținut scoruri bune pentru protecția în cazul accidentelor, ceea ce este, desigur, liniștitor. Dar evitarea accidentelor este la fel de importantă ca și protecția împotriva acestora. Așa că vom păstra accentul pe toate domeniile de siguranță în următorii ani, iar unii producători vor trebui să continue să-și îmbunătățească tehnologia în acest domeniu dacă nu vor fi lăsați în urmă de concurenți”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al EuroNCAP.

Leave a Comment