Share

Ilie Năstase şi Ciprian Marica au inaugurat baza sportivă de 4 mil. euro care le poartă numele

Foștii sportivi Ilie Năstase şi Ciprian Marica au inaugurat baza sportivă din nordul Bucureștiului, rezultat al unei investiții de circa 20 de milioane de lei.

Baza sportivă Năstase & Marica Sports Club va avea propriile academii de tenis şi fotbal. Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a declarat la evenimentul de inaugurare că baza sportivă va găzdui şi turnee de tenis.

„Am avut şansa de a mă naşte aproape de Arenele BNR, însă acolo nu se mai poate face sport din păcate. Baza e în paragină pentru că tovarăşul Isărescu este patron şi proprietar. Nu mai avem voie acolo. Noi încercăm să aducem aici tenisul care se juca la Arenele BNR. Am avut un turneu 21 de ani acolo. Iar unul dintre locurile unde vrem să organizăm turnee este aici, unul va fi în aprilie anul viitor, cu premii de 500 sau 600.000 de dolari. Vom ridica o arenă din metal aici, o arenă improvizată de tenis cum este la sediul federaţiei. E important momentul pentru că în România nu se întâmplă foarte des să se inaugureze baze sportive. De exemplu lui Nadal la academie i s-a făcut totul de-a gata, i s-a pus numele, hotelul, tot. Aici a trebuit noi să găsim banii şi a fost greu. Dar încercăm să facem ceva asemănător cu ceea ce se întâmplă în Occident. Ne dorim să nu mai meargă copiii noştri nici la academia lui Mouratoglou şi nici la cea a lui Nadal, ci să îi ţinem aici, în România, pentru că se poate face tenis şi în ţară. Nu trebuie să fii Mouratoglou sau Nadal să faci tenis”, a spus Năstase.

Primul număr 1 din istoria tenisului mondial, Ilie Năstase, are acum şi o statuie care a fost plasată la intrarea în baza sportivă. „Statuia este făcută după o poză dintr-un meci cu Vilas (n.r. – argentinianul Guillermo Vilas), la Melbourne în 1974. Mă bucur că nu e o statuie care nu seamănă. Chiar seamănă perfect cu mine şi chiar îl felicit pe artistul care a realizat-o. Este excepţională. Statuia este un cadou frumos, este respect”, a declarat Ilie Năstase.

Ciprian Marica, fors jucător de fotbal, a menționat și el că ideea și primele discuții despre această bază sportivă au avut loc în 2017. „Visul de a construi cea mai mare academie de tenis din România îi aparţine lui Ilie Năstase. Iar azi eu sunt mândru că alături de el am reuşit construim acest complex sportiv. Prima oară când am discutat despre colaborare a fost în 2017, atunci mi-a spus despre visul lui. Iar alături de visul lui mi l-am îndeplinit şi pe al meu, acela de a avea o academie de fotbal. Tenisul şi fotbalul sunt două sporturi foarte iubite în România şi am reuşit să le împletim şi să creăm aici două academii. Ne bucurăm că inaugurăm această bază, însă ne dorim mult mai mult de atât. Aşteptăm şi alţi iubitori de tenis şi fotbal să vină alături de noi să investească şi să contribuie la dezvoltarea copiilor şi a tinerilor. Misiunea noastră este de a descoperi talente, de a le şlefui şi monitoriza şi ulterior de a le promova. Ceea ce vedeţi aici nu am fi reuşit altfel decât împreună, noi doi şi cu o echipă formată din specialişti. Ideea a fost să dau ceva sportului înapoi din ceea ce el mi-a dat mie”, a explicat Ciprian Marica.

Complexul Năstase & Marica Sports Club, cunoscut în trecut ca Baza Sportivă Voinţa, are acum 14 terenuri de tenis şi 4 de fotbal, de diferite dimensiuni, dar aliniate la standardele internaţionale FIFA. (Foto: Năstase & Marica Sports Club)

Leave a Comment