Share

Hyundai investește 10 mld. USD în Statele Unite

Grupul sud-coreean Hyundai Motor va investi în SUA încă cinci miliarde de dolari până în 2025.

Nou-anunțata investiție a Hyundai se adaugă uzinei de 5,5 mld. USD din Georgia (SUA) și are ca țintă consolidarea colaborării cu firmele americane în domeniul tehnologiilor avansate.

Investiţia anunţată duminică majorează nivelul planificat de grupul sud-coreean în SUA la aproximativ zece miliarde de dolari, mult peste nivelul de aproximativ 7,4 miliarde de dolari comunicat în 2021.

Investiţiile, anunţate în timpul vizitei la Seul a preşedintelui SUA, Joe Biden, sunt pentru roboţi, mobilitate urbană, conducere autonomă şi inteligenţă artificială, a precizat firma din Coreea de Sud. Grupul Hyundai Motor, care regrupează mărcile Hyundai şi Kia, este al treilea mare producător mondial de automobile.

Vineri, compania anunţase că va investi 5,5 miliarde de dolari în Georgia, SUA, pentru a produce vehicule electrice şi baterii. În anunţul de duminică nu este specificată regiunea din SUA unde vor fi efectuate noile investiţii.

Săptămâna trecută, Hyundai Motor Group a informat că până în 2030 va investi 21.000 de miliarde de woni (16 miliarde de dolari) în Coreea de Sud pentru a-şi extinde capacitatea de producţie de automobile electrice din această ţară.

Citește și:

Leave a Comment