Share

Grindeanu: Aeroportul din Timişoara va avea, de anul viitor, un nou terminal

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri.

Conform ministrului Grindeanu, autorităţile au semnat contractul pentru proiectarea şi construcţia noului terminal de Plecări curse externe al aeroportului din Timișoara.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) şi a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din Bucureşti.

„Construcţia va completa terminalul de Sosiri curse externe, care este în exploatare din iulie 2021. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023”, a menționat Grindeanu.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee pentru check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.

Finanţarea obiectivului este asigurată din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale aeroportului.

Citește și:

Leave a Comment