Share

Garda de Coastă Constanța a descoperit piese auto contrafăcute în valoare de 1,2 milioane lei

Peste 25.000 de piese auto susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1,2 milioane lei, aduse din China pentru o firmă din Bucureşti, au fost depistate în Portul Constanţa.

„O echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat în interior se aflau baxuri ce conţineau 25.527 de piese auto (filtre, senzori etc.) şi șase încărcătoare pentru maşini electrice, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, menționează Garda de Coastă.

Conform sursei citate, bunurile, cu o valoare de aproximativ 1,27 milioane lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării verificărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale.

Leave a Comment