Share

Filmul „Parasite” și actorii Renee Zellweger și Joaquin Phoenix, vedetele galei Oscar 2020

Filmul de lung-metraj sud-coreean „Parasite” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, aceasta fiind și o premieră pentru un film în altă limbă decât cea engleză. De asemenea, Renee Zellweger a cucerit premiul pentru cea mai bună actriţă, iar Joaquin Phoenix titlul de cel mai bun actor.

Filmul sud-coreean „Parasite” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film aseară la Los Angeles, în cadrul celei de-a 92-a ediţii a galei de decernare a premiilor atribuite de Academia de film americană (AMPAS).

La această categorie au fost nominalizate producţiile cinematografice „Ford v Ferrari”, „The Irishman”, „Jojo Rabbit”, „Joker”, „Little Women”, „Once Upon a Time…in Hollywood”, „Marriage Story”, „Parasite„ și „1917”.

„Parasite” este marele câştigător al acestei gale Oscar cu patru premii. În afara Oscarului pentru cel mai bun film, „Parasite” s-a impus şi la categoria film internaţional şi i-a adus un Oscar pentru regie lui Bong Joon-ho şi unul pentru scenariu pe care l-a împărţit cu Han Jin-won.

Acest film sud-coreean a mai câştigat un Glob de Aur pentru film într-o limbă străină şi două premii BAFTA pentru scenariu original şi pentru film în altă limbă decât engleza.

Filmul „Parasite”, cu Kang-ho Song, Sun-kyun Lee şi Yeo-jeong Jo este o metaforă despre clivajul social dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă şi a mai fost nominalizat şi la categoriile montaj şi scenografie.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood. Pentru al doilea an consecutiv, gala Oscar s-a desfăşurat fără a avea un prezentator principal.

Renee Zellweger, cea mai bună actriță în rol principal

Renee Zellweger a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 92-a ediţii a premiilor decernate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din filmul „Judy”.

La această categorie au concurat actriţele Cynthia Erivo („Harriet”), Scarlett Johansson („Marriage Story”), Saoirse Ronan („Little Women”), Renée Zellweger („Judy”), Charlize Theron („Bombshell”).

Renee Zellweger a mai câştigat un prmeiu Oscar în 2004, pentru rol secundar, cu producţia „Cold Mountain” şi a mai fost nominalizată de două ori, pentru rol principal, în 2003 cu „Chicago” şi respectiv în 2002 cu „Bridget Jones’s Diary”.

Ea a mai câştigat cu rolul din „Judy” un premiu BAFTA şi un Glob de Aur.

„Judy” este un film biografic despre ultimul an din viaţa lui Judy Garland, a cărui regie este semnată de Rupert Goold. Din distribuţie mai fac parte actorii Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Michael Gambon şi Richard Cordery. Scenariul producţiei a fost scris de Tom Edge, după piesa „End of the Rainbow” de Peter Quilter.

Joaquin Phoenix, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal

Joaquin Phoenix a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul „Joker”, relatează contul de Twitter al evenimentului.

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Antonio Banderas („Dolor y gloria”), Leonardo DiCaprio („Once Upon a Time…in Hollywood”), Adam Driver („Marriage Story”), Joaquin Phoenix („Joker”), Jonathan Pryce („The Two Popes”).

Acesta este primul premiu Oscar câştigat de Joaquin Phoenix, care a mai fost nominalizat de trei ori – de două ori pentru rol principal (în 2013 cu „The Master” şi în 2006 cu “Walk the Line”) şi o dată pentru rol secundar, în 2000, cu „Gladiator”.

Joaquin Phoenix a mai câştigat cu acest rol un premiu BAFTA şi un Glob de Aur.

Filmul „Joker”, care spune povestea originii unuia dintre cei mai cunoscuţi antagonişti din cinematografie, este regizat de Todd Phillips, care a semnat şi scenariul alături de Scott Silver şi-i are în distribuţie, printre alţii, pe Robert De Niro şi Zazie Beetz.

Leave a Comment