Share

Ediția specială Ford Ranger Thunder va ajunge la clienți începând din această vară

Divizia europeană a grupului american Ford a anunțat lansarea unei ediții speciale a pick-up-ului Ranger. Disponibil în doar 4.500 de unități în toată Europa, modelul va fi livrat clienților „la finalul acestei veri”.

Derivat din deja cunoscuta variantă Wildtrak, noul Ford Ranger Thnder (Tunet) are un design spectaculos și specificații tehnice îmbunătățite. Disponibil în doar 4.500 de unități în toată Europa, Ranger Thunder adaugă interpretări exclusive de design interior și exterior câștigătorului premiului „Pick-up-ul internațional al anului 2020” și opțiuni de ergonomie bine-cunoscute în echiparea standard.

Propulsat de motorul diesel Ford EcoBlue Bi-Turbo de 2.0 litri, care oferă 213 CP și 500 Nm, Ranger Thunder are în dotare o cutie de viteze automată standard cu 10 rapoarte care permigte, conform producătorului, o schimbare lină a treptelor de viteză și performanțe bune atât pe șosea cât și în off-road.

„Cu un aspect puternic, destinat clienților cărora nu le este teamă să fie observați, noul Ranger Thunder va fi o prezență inconfundabilă atât pe șosea cât și în afara ei. Această completare de ergonomie, confort și eleganță adusă celui mai vândut pick-up din Europa este la fel de puternică și de versatilă pe cât este de carismatică”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa.

Ranger Thunder, într-o singură versiune de echipare

Ranger Thunder este oferit într-o singură versiune de echipare cu detalii atrăgătoare care evidențiază exclusivitatea modelului și accentuează caracterul său puternic.

Ford Ranger Thunder

Având nuanța Sea Grey, modelul este echipat cu jante din aliaj de 18 inch negre și prezintă inserții Ebony Black pe grila frontală, bara de protecție spate, scutul motorul, ramele proiectoarelor de ceață, barele de fixare a încărcăturii din benă și mânerele ușilor. Accentele roșii îndrăznețe de pe grilă și de pe barele de fixare a încărcăturii din benă evidențiază detaliile cheie și sunt însoțite de etichete cu inscripția „Thunder” cu efect 3D, ce se află pe bandourile portierelor față, precum și pe hayon.

Farurile și luminile de ceață de tip LED cu contur negru sunt și ele în echiparea standard. Ranger Thunder include o protecție pentru benă și un rulou de acoperire a benei negru.

Interiorul confortabil și cu un aspect aparte oferă scaune din piele Ebony, cu broderie roșie „Thunder” și cusături distinctive pe volan, pe scaune, pe planșa de bord și în punctele cheie din habitaclu. Covorașele negre pentru podea sunt, de asemenea, standard și contrastează cu logo-ul evidențiat cu roșu.

Puternicul motor bi-turbo EcoBlue de 2.0 litri a lui Ranger Thunder oferă o putere de tracțiune extraordinară. La turații joase, motorul folosește ambele turbocompresoare montate în serie pentru a îmbunătăți nivelul de cuplu și capacitatea de răspuns a vehiculului. La turații înalte, motorul furnizează putere maximă, utilizând doar turbocompresorul mare.

Transmisia automată cu 10 trepte de viteză a Ford oferă performanțe și un nivel al durabilității dovedite, asemănătoare cu cele ale pick-up-ului Ford F-150 și ale lui Ford Mustang. Aceasta prezintă o gamă largă a rapoartelor de transmisie și un program de schimbare a treptelor de viteză în timp real, care se adaptează condițiilor variate de șofat – permițând selectarea angrenajului optim pentru performanță, eficiență a consumului de combustibil sau rafinament în orice scenariu de conducere.

Ranger Thunder dispune de un sistem de tracțiune integrală menit să îmbunătățească abilitățile de rulare în off-road ale vehiculului și să eficientizeze nivelul consumului de combustibil, acesta pornind de la 7,8 l/100 km și emisii de CO2 pornind de la 205g/km (conform ciclului de testare NEDC) sau 9,1/100 km și 239g/km (conform WLTP).

În România, Ford Ranger este pentru al patrulea an consecutiv lider al segmentului de pick-up-uri. Din totalul volumelor vândute, aproximativ 80% reprezintă echipări de top, precum Ranger Raptor, Ranger Wildtrack și Ranger Limited.

Citește și:

Leave a Comment