Share

Designul mașinilor KIA intră pe mâna unui fost director al BMW și Infiniti

Coreenii de la KIA au anunțat că, de la 1 octombrie, vor avea un nou vicepreședinte pentru design. Karim Habib a fost șeful designului mărcii BMW și, mai apoi, directorul de design al mărcii Infiniti.

KIA Motors l-a recrutat pentru funcția de vicepreședinte senior pe Karim Habib. Începând cu 1 octombrie, acesta va conduce centrul de design al mărcii și va răspunde pentru aspectul modelelor KIA. Conform oficialilor coreeni, Habib va avea baza la sediul global al proiectării Kia din Namyang, Coreea. El îi va raporta direct lui Luc Donckerwolke, directorul de design al întregului grup Hyundai Motor care supervizează și proiectarea Kia.

Grupul Nissan a anunțat luna trecută că Habib – un canadian de origine libaneză care s-a alăturat mărcii Infiniti în iulie 2017 venind de la BMW – a părăsit marca premium a grupului nipon pentre „a urmări alte oportunități”. În locul său, șef al designului Infiniti a fost numit Taisuke Nakamura.

„Kia este o marcă ambițioasă, în creștere, aflată pe un drum bine determinat către electrificare și inovații în domeniul mobilității. Sunt încântat să fac parte din această transformare și consolidare a mărcii Kia. (…) Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Donckerwolke, a cărui activitate am admirat-o mulți ani, precum și cu echipa de proiectare Kia care a creat unele proiecte cu adevărat remarcabile”, a declarat Karim Habib în momentul anunțului oficial al numirii sale în funcția de vicepreședinte pentru design KIA Motors.

Printre cele mai cunoscute produse de al cărui design s-a ocupat Habib se numără BMW Seria 7 F01, BMW X6, BMW X3 și BMW Seria 6 Gran Coupe.

Leave a Comment