Share

Danemarca: statul va plăti 75% din salariile angajaţilor de la firmele private

Conștient de problemele economice cauzate măsurile drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus, guvernul din Danemarca a decis să plătească 75% din salariile angajaţilor firmelor private.

Guvernul din Danemarca a promis firmelor private care sunt afectate de măsurile drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaţilor, dacă nu vor face concedieri.

Conform acordului dintre Guvern, organizaţiile companiilor şi sindicate, în perioada 9 martie – 9 iunie, statul se oferă să plătească 75% din salariile angajaţilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe lună, în timp ce firmele vor plăti restul de 25%.

„Dacă va exista o scădere semnificativă a activităţii, şi producţia va fi oprită, înţelegem necesitatea de a trimite acasă angajaţii. Dar vă cerem să nu-i concediaţi”, a afirmat duminică premierul Mette Frederiksen. Oficialul a adăugat că în schimb angajaţii vor fi obligaţi să-şi ia cinci zile de concediu obligatoriu.

Oferta este una dintre măsurile din pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile şi angajaţii să reducă efectul măsurilor drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19. În Danemarca au fost înregistrate două decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Alte măsuri luate în Danemarca includ închiderea frontierelor, a şcolilor şi a universităţilor şi suspendarea activităţii unei părţi din angajaţii din sector public.

Leave a Comment