Share

CE va declanșa o anchetă asupra subvenționării mașinilor produse în China

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat astăzi deschiderea unei anchete asupra subvențiilor de care beneficiază producătorii chinezi de mașini.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen consideră că piața globală este inundată de mașini ieftine din China și că „prețul lor este ținut artificial la un nivel scăzut de subvenții uriașe ale statului (n.n. – chinez). Acest lucru ne distorsionează piața. Și, deoarece nu acceptăm această distorsiune din interior pe piața noastră, nu acceptăm asta din exterior”.

„Pieţele globale sunt acum inundate de maşini electrice chinezeşti ieftine, al căror preţ este menţinut în mod artificial scăzut prin subvenţii guvernamentale masive”, a declarat von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, susţinut în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

„Europa este deschisă concurenţei. Nu unei nivelări în jos”, a adăugat ea explicând și că „trebuie să ne apărăm împotriva practicilor neloiale. Dar, în egală măsură, este vital să menţinem deschise liniile de comunicare şi dialog cu China, pentru că există şi subiecte în care putem şi trebuie să cooperăm. Reducerea riscurilor, nu decuplarea – aceasta va fi abordarea mea cu conducerea chineză la summitul UE-China din acest an”.

În fiecare an, în luna septembrie, preşedintele Comisiei Europene prezintă în faţa Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanţul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune şi prezentând priorităţile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană şi nu numai.

În discursul său din 2023 privind starea Uniunii, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat principalele priorităţi şi iniţiative pentru anul următor. Acesta a fost ultimul discurs din acest mandat legislativ, înainte de alegerile europene din 2024.

Citește și:

Leave a Comment