Share

BMW M dă o lovitură de imagine: Valentino Rossi, pilot de uzină

Echipa de piloţi BMW M pentru sezonul 2023 câştigă un al 21-lea membru, unul care vine cu o carieră colosală pe două roţi. Valentino Rossi şi BMW M Motorsport au convenit asupra unui angajament oficial care merge dincolo de apariţiile în curse cu BMW M Team WRT.

De nouă ori campion mondial de motociclism viteză, el şi-a încheiat cariera de succes pe două roţi în toamna lui 2021, iar acum urmează să concureze în Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS şi în cursa de 12 ore de la Bathurst, la comenzile unui BMW M4 GT3, în cursul anului viitor – şi va fi disponibil şi pentru apariţii ulterioare în curse şi teste în maşinile de curse BMW M Motorsport.

„Valentino Rossi nu are nevoie de prezentare. Fiind unul dintre cei mai de succes piloţi moto din toate timpurile, a făcut istorie. Succesele sale pe circuit şi personalitatea lui l-au făcut pe bună dreptate o legendă. Dar Valentino a dovedit că este şi un excelent pilot pe patru roţi. El a demonstrat că întrecerile cu maşini au devenit a doua sa casă în motorsport şi îşi aduce toată pasiunea, abilităţile şi angajamentul în acest nou capitol al carierei sale. Este fantastic că Valentino se va alătura familiei BMW M Motorsport ca nou pilot oficial de anul viitor. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună – bun venit, Vale!”, a declarat Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport. “

De asemenea, Valentino Rossi, a menționat că e „foarte mândru că devin un pilot oficial BMW M. Eeste o oportunitate grozavă. Anul trecut am început să concurez serios cu maşini şi am încheiat primul meu sezon cu echipa WRT cu care m-am înţeles foarte bine – şi sunt foarte fericit că echipa WRT a ales BMW M Motorsport ca nou partener. Am avut deja şansa de a testa BMW M4 GT3 de două ori şi sentimentul cu maşina este foarte bun. Cred că am putea fi competitivi în sezonul viitor. De asemenea, BMW M Motorsport mi-a oferit ocazia să concurez cu doi piloţi foarte puternici anul viitor, Maxime Martin şi Augusto Farfus. Mai am multe de învăţat şi de îmbunătăţit, dar sper să fiu la înălţime şi suficient de rapid pentru a lupta în weekendurile de cursă.”

Rossi a sărbătorit primul titlu de campion mondial la clasa 125 cc, în 1997. Doi ani mai târziu a urmat titlul la clasa 250 cmc. A fost promovat la clasa 500 cmc, cea mai înaltă categorie de Grand Prix la acea vreme, în 2000, unde a fost încoronat campion mondial în 2001. Această categorie a fost înlocuită de MotoGP în anul următor, iar Rossi a continuat dominaţia. Până în 2005, a adăugat încă patru titluri de campionat mondial la colecţia sa, cu titlurile numărul opt şi nouă în 2008 şi 2009. Rossi a continuat să lupte pentru coroana de campion mondial în mod regulat după aceea. „Doctorul” s-a angajat de mult timp în dezvoltarea tinerilor cu VR46 Rider Academy – o „şcoală” care îi ajută pe tinerii piloţi italieni cu obiectivul de a-i aduce în MotoGP.

De asemenea, Rossi a participat de la început la teste cu diferite maşini de curse, inclusiv cu monoposturi Ferrari şi Mercedes de Formula 1. Au existat, de asemenea, starturi în raliul de la Monza (Italia) în 2009, precum şi două etape în Campionatul Mondial de raliuri, una în 2006 în Noua Zeelandă şi una în 2009 în Ţara Galilor. În 2019, Rossi a concurat într-o cursă de anduranţă în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). După ce s-a retras din activitatea dedicată curselor de motociclete, la finalul sezonului din 2021, Rossi s-a angajat într-un nou capitol al curselor de maşini. În sezonul 2022, el a participat la GT World Challenge Europe cu Team WRT.

Noul an îl va aduce în aceeaşi serie de curse şi în clasica de anduranţă de la Bathurst (Australia) alături de colegii săi de la BMW M, piloţii oficiali Maxime Martin (Belgia) şi Augusto Farfus (Brazilia). Statutul său de pilot oficial îi oferă şi o mulţime de alte opţiuni. Pe lângă angajamentele sale fixe actuale, Rossi va putea să mai aibă apariţii în curse şi teste în diferite maşini de curse BMW M Motorsport. În vârstă de 43 de ani, Valentino va avea şi ocazia să reprezinte BMW M Motorsport. Detaliile vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Leave a Comment