Share

BMW cheamă la service 1,03 milioane de mașini cu risc de incendiu

Nu mai puțin de 1,03 milioane de mașini ale producătorului bavarez BMW vor fi chemate la unitățile service pentru că prezintă un potențial risc de incendiu.

Așa-numita campanie de „recall”, obișnuită în industria auto, vizează mai multe vehicule produse de BMW între 2006 și 2013. Printre acestea se numără modele Seria 1, Seria 3, Seria 5, X3, X5 și Z4.

Conform Reuters, producătorul a avertizat că la o componentă electrică a unei supape de ventilație a motorului poate apăreau un scurt-circuit, acesta ducând, în cazuri extrem de rare, la posibila apariție a unui incendiu.

Producătorul a menționat că această campanie de „recall” include 917.106 vehicule vândute în Statele Unite, 98.000 în Canada și 18.000 în Coreea de Sud.

Unele vehicule remediate în cadrul unor campanii anterioare vor avea nevoie de o nouă prezentare la service, soluția tehnică fiind în prezent în curs de dezvoltare. Conform BMW, modul de remediere a problemei și un inventar suficient de piese sunt așteptate până la jumătatea anului 2022.

Reuters notează că BMW nu are cunoștință de niciun accident sau răniri legate de această rechemare, însă recomandă posesorilor mașinilor afectate să înceteze să le conducă dacă observă fum în zona compartimentului motor.

Citește și:

Leave a Comment