Share

The 8 X Jeff Koons, cel mai elaborat BMW din istorie

The 8 X Jeff Koons, cel mai elaborat automobil din istoria BMW, va fi prezentat pentru prima dată unui public global cu ocazia târgului de artă Frieze Los Angeles.

Într-o ediţie exclusivă de numai 99 de automobile, un număr strict limitat de modele M850i xDrive Gran Coupé este creat de Jeff Koons şi BMW pe parcursul mai multor ani de colaborare strânsă.

Designul expresiv şi atractiv combină 11 culori diferite pentru exterior, de la albastru la argintiu, precum şi de la galben la negru. Doar două maşini vor fi produse în fiecare săptămână. Interiorul multicolor este compus din materiale de ultimă generaţie, piele fină şi cu logo-ul ediţiei şi semnătura artistului pe capacul consolei centrale, sub display. Scaunele sunt acoperite cu piele vopistă în roşu şi albatru, evocând culorile supereroilor din universul benzilor desenate, precum şi pe cele ale BMW M, divizia de înaltă performanţă a companiei. Per total, designul energic şi puternic include atât elemente pop art, cât şi modele geometrice care aduc un omagiu contururilor şi formei complexe ale sportivului Seria 8 Gran Coupé. Liniile din spate sunt un omagiu direct adus modelului BMW Art Car din 2010 creat de artist, în timp ce „POP!” pe fiecare parte, precum şi imaginile cu vapori simbolizează puterea şi viteza The 8 X Jeff Koons.

Peste 200 de ore de muncă manuală au fost petrecute de profesionişti înalt specializaţi la uzinele BMW din Dingolfing şi Landshut numai pentru vopseaua exterioară, unde elemente de culoare sunt aplicate adesea sub lupă. „Energetic”, „apetisant” şi „puternic” sunt termenii în care presa internaţională a descris automobilul în urma publicării primelor studii de design cu ocazia anunţului cooperării la începutul lunii septembrie 2021 la Pinakothek der Moderne din München.

Fiecare automobil al ediției exclusive de 99 de unități vine cu un certificat semnat de Jeff Koons care conţine şi numărul individual de identificare al automobilului respectiv. Artistul a proiectat şi supracoperta manualului maşinii. O altă semnătură a artistului se regăseşte la interior, pe capacul de sub ecranul central. Koons a ales în mod deliberat albastrul de Bavaria din sigla BMW.

Iniţial, The 8 X Jeff Koons va fi expus publicului la Rockefeller Plaza din Manhattan, înainte ca un automobil să fie scos la licitaţie de casa Christie’s din New York, pe 4 aprilie.

După premiera mondială, The 8 X Jeff Koons va fi prezentat la numeroase târguri şi evenimente de artă din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu, inclusiv la Istanbul Contemporary, Paris Photo, Goodwood Festival of Speed, Art Dubai, West Bund Art & Design Fair Shanghai şi Art Basel Hong Kong.

Disponibile prin toate reprezentanţele BMW pe principiul „primul venit, primul servit”, vehiculele din colecția The 8 X Jeff Koons sunt căutate deja de colecționari, iar reprezentanța din România a confirmat interesul unui client român.

Leave a Comment