Share

Avengers: Endgame, cel mai bun debut din istoria box-office-ului nord-american

Lungmetrajul „Avengers: Endgame” a doborât mai multe recorduri după lansarea sa oficială de săptămâna trecută, inclusiv pe acela pentru cel mai bun debut din istoria box-office-ului nord-american, potrivit estimărilor publicate de compania specializată Exhibitor Relations.

Filmul cu supereroi din universul Marvel a obţinut încasări de 350 de milioane de dolari de vineri până duminică în Statele Unite şi Canada şi peste 1,2 miliarde de dolari pe plan mondial după lansarea sa de miercuri.

Cel de-al patrulea şi totodată ultimul opus al aventurilor unor personaje legendare din franciza „Avengers”, precum Iron Man, Hulk şi Thor, în care abundă lupte spectaculoase, replici pline de umor şi scene emoţionante, a doborât precedentul record în domeniu, stabilit în 2018 de cel de-al treilea film din aceeaşi franciză, „Avengers: Infinity War”, care obţinuse încasări de 257,7 milioane de dolari în weekendul său de debut în cinematografele nord-americane.

Un alt film ce face parte din universul cinematografic Marvel ocupă la mare distanţă – cu 8,1 milioane de dolari – cel de-al doilea loc în box-office-ul nord-american. Filmul „Captain Marvel”, în care actriţa Brie Larson, premiată cu Oscar, interpretează un fost pilot de elită din aviaţia americană, înzestrată cu super-puteri, a urcat două poziţii în clasament în raport cu săptămâna trecută. Fostul lider de weekendul trecut, „The Curse of La Llorona”, un horror de factură clasică, a pierdut două locuri şi a coborât pe poziţia a treia, cu încasări de 7,5 milioane de dolari. Pe următoarele două locuri se află „Breakthrough” (6,3 mil. USD), adaptare a unui roman cu temă creştină care promovează credinţa şi puterea rugăciunii și „Shazam!” (5,5 mil. USD), un alt film cu supereroi, inspirat din universul D.C. Comics.

Top 10 al box office-ului nord-american este completat de „Little” (3,4 mil. USD), „Dumbo” (3,2 mil. USD), „Pet Sematary” (1,3 mil. USD), „Us” (1,14 mil. USD), „Penguins” (1,05 mil. USD)

Leave a Comment