Share

Astronauții Virgin Galactic vor purta în spațiu costume realizate de Under Armour

Companiile Virgin Galactic și Under Armour colaborează pentru realizarea costumelor spațiale utilizate de astronauți în voiajele spațiale.

Fondatorul Virgin Galactic, Richard Branson, şi cel al Under Armour, Kevin Plank, au anunţat o colaborare prin care brandul sportiv a devenit designerul tehnic al costumelor spaţiale pentru voiajele spaţiale private ale Virgin Galactic.

Colecţia include un combinezon spaţial, un costum de antrenament, încălţăminte şi inclusiv o jachetă în ediţie limitată, potrivit unui comunicat al companiei.

„Virgin Galactic ne-a oferit o provocare emoţionantă pentru a confecţiona primul costum spaţial comercial din lume”, a declarat Kevin Plank.

„Inovaţia se va afla în centrul a tot ceea ce facem, iar echipa noastră va marca o cotitură unică în ce priveşte clasicul costum spaţial, utilizând noile tehnologii pentru a defini echipamentul spaţial al viitorului”, a precizat el.

De la proiectul iniţial şi până la fabricaţia finală, conceptele de design ale costumului au fost definite de aporturile unei ample game de experţi, inclusiv medici, antrenori de astronauţi, piloţi, creatori vestimentari şi de încălţăminte şi ingineri.

Costumul spaţial este făcut din materiale uşoare de zbor, cu protecţie la coate, genunchi şi încălţăminte pentru a oferi siguranţă la gravitaţia zero la ridicarea de pe scaune. Combinezoanele spaţiale vin însoţite de costume de antrenament ce vor ajuta la optimizarea eficienţei pregătirii astronauţilor în perioada prealabilă zborului.

Se preconizează ca nava spaţială a companiei Virgin Galactic să ducă la bord şase pasageri, alături de doi piloţi, până la frontiera spaţială unde capsula şi pasagerii vor pluti în imponderabilitate timp de 10 minute înainte de a reveni pe Terra aterizând ca un avion obişnuit.

Un bilet pentru zborurile cu Virgin Galactic, care ar trebui să devină operaţionale de anul viitor, va costa aproximativ 250.000 de dolari de persoană.

Leave a Comment