Share

Aerostar Bacău ar putea produce drone tactice Watchkeeper X

Valentin Ivancea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău a anunțat că Aerostar a semnat un contract cu compania britanică U-TacS pentru realizarea în România de drone tactice Watchkeeper X.

Valentin Ivancea a participat la semnarea contractului în prezenţa directorilor generali ai celor două companii, Grigore Filip şi Yogev Dahan.

„Prestigioasa companie băcăuană Aerostar – recunoscută în ţară şi peste hotare – pune judeţul Bacău pe harta locurilor unde se realizează proiecte de înaltă tehnologie, ce pot fi utilizate atât în domeniul securităţii naţionale, inclusiv supravegherea frontierelor, cât şi pentru monitorizarea infrastructurii critice. Prin intermediul acestui parteneriat, Aerostar – unul dintre cei mai importanţi angajatori băcăuani – îşi reconfirmă statutul de companie robustă şi rezilientă, capabilă să facă faţă cu succes provocărilor, tot mai complexe, din lumea de azi”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Valentin Ivancea a subliniat și că a propus în Consiliul Judeţean un Plan Urbanistic Zonal prin care se deschide perspectiva unei dezvoltări accelerate a aeroportului.

„Exemplul de succes oferit şi astăzi de compania Aerostar trebuie replicat şi în alte domenii de activitate: în calitate de preşedinte al CJ voi fi un partener al antreprenorilor care înţeleg sa creeze plus-valoare şi, prin investiţiile lor, să contribuie incontestabil la dezvoltarea judeţului Bacău”, a mai spus oficialul.

De asemenea, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul orașului Bacău a menționat tot pe Facebook că a participat „la un eveniment special unde s-a semnat un memorandum între Aerostar Bacău și U-TacS, un joint-venture creat de companiile din industria apărării și Thales pentru dezvoltarea sistemelor aeriene fără pilot, dronele Watchkeeper X”.

Conform oficialului, dacă parteneriatul va își va atinge scopul, „la compania băcăuană se vor asambla drone militare. Asta va însemna locuri de muncă și venituri pentru băcăuani și bineînțeles mândria de a dota Armata Română cu drone #madeînBacău”. (Foto: Lucian Daniel Stanciu Viziteu)

Citește și:

Leave a Comment