Share
Șeful Tesla speră ca uzina din Germania să demareze producția în octombrie

Șeful Tesla speră ca uzina din Germania să demareze producția în octombrie

Elon Musk, CEO al producătorului de vehicule electrice Tesla își dorește ca noua uzină din Gruenheide, de lângă Berlin, să înceapă operațiunile în octombrie sau la scurt timp după aceea.

Întârzierea deschiderii primei uzine europene a Tesla a fost cauzată atât de birocrația din Germania cât și de reacțiile negative ale locuitorilor din zonă care consideră că fabrica va avea efecte negative asupra mediului.

„Așteptăm cu nerăbdare să obținem aprobarea pentru a produce primele mașini, poate în octombrie, dacă suntem norocoși”, a declarat astăzi Elon Musk în timpul unei vizite la șantierul uzinei alături de Armin Laschet, candidatul conservator la funcția de cancelar al Germaniei.

Laschet, care a pierdut capital electoral important înaintea alegerilor federale din 26 septembrie după ce a fost văzut râzând într-o vizită într-un oraș afectat de inundații, a declarat și el că Germania trebuie să reducă birocrația.

„Uneori avem impresia că inventarea a ceva nou este mai ușor de făcut din punct de vedere tehnologic decât reducerea birocrației din Germania”, a declarat oficialul german reporterilor.

Întrebat dacă are vreun sfat pentru ca Laschet care să îl ajute să își dinamizeze campania electorală, Musk a menționat că „adăugăm energie în acest moment. Această uzină este despre energie, energie verde durabilă. Sperăm că (…) această fabrică poate servi ca inspirație pentru oamenii din Germania și din întreaga Europa pentru a privi cu entuziasm spre viitor”.

CEO-ul Tesla a ținut să solicite și o revizuire periodică a reglementărilor la nivel local, dar și federal considerând că având reguli tot mai multe și stricte „în cele din urmă oamenii nu vor mai putea face nimic”.

„Nu poate fi în fiecare zi vorba despre probleme. Vrei să te trezești în fiecare dimineață și să gândești că totul este legat de probleme?”, a întrebat retoric Elon Musk.

Elon Musk, vizită în Germania pentru a grăbi deschiderea uzinei Tesla

Elon Musk a făcut o vizită în Germania, la Berlin, unde a discutat cu oficialii landului Brandenburg, acolo unde ar fi trebuit să fie deja funcțională prima „gigafactory” europeană.

Elon Musk încearcă să depășească birocrația germană pentru a grăbi deschiderea uzinei Tesla de lângă Berlin

Elon Musk, CEO al producătorului american de mașini electrice Tesla a făcut o vizită în Germania, la Berlin, unde a discutat cu oficialii landului Brandenburg, acolo unde ar fi trebuit să fie deja funcțională prima „gigafactory” europeană.

Conform surselor Bloomberg, Musk a solicitat autorităților să ajute la respectarea programului de construcție a uzinei are necesită o investiție de 5,8 miliarde de euro.

Joerg Steinbach, ministrul economiei din landul Brandenburg a declarat că Elon Musk a explicat cât de importantă este respectarea programului investiției promițând în schimbul ajutorului pentru a obține toate avizele încă neeliberate de autorități că va intensifica relația cu localnicii pentru a le explica beneficiile uzinei și măsurile luate pentru ca aceasta să respecte mediul.

Inițial, planul Tesla era ca producția Model Y să înceapă în luna iulie a acestui an, însă acum există doar speranțe că aceasta va putea demara până la finalul anului.

Citește și:

Leave a Comment