Share

Tesla va permite mașinilor altor mărci să se încarce la Supercharger

Compania americană Tesla a decis să accepte încărcarea mașinilor provenite de la alte mărci la încărcătoarele sale de mare putere, așa-numitele Supercharger.

Decizia vizează deocamdată doar infrastructura din Norvegia și are caracter provizoriu, însă ea ar putea fi extinsă ulterior la nivel european. Cu o condiție!

Citând un document al autorităților din districtul norvegian Vestland, jurnaliștii de la Electrek susțin că Tesla și-a dat acordul ca mașini electrice aparținând altor mărci să poată fi încărcate la stațiile sale. Această decizie a fost luată pentru ca producătorul american să poată beneficia de subvențiile guvernamentale acordate companiilor care instalează noi stații de încărcare. Conform reglementărilor din Norvegia, subvențiile pot fi acordate doar celor care permit accesul oricărui vehicul la infrastructura sa.

Prin urmare, condiția ca Tesla să își ofere punctele de încărcare și deținătorilor altor mărci de vehicule este condiționată de subvenții pentru extinderea rețelei și, cel puțin în cazul din Vestland are caracter temporar, până în septembrie 2022.

Intenția Tesla de a permite acces nerestricționat la stațiile Supercharger nu este nouă. Încă de anul trecut Elon Musk dădea de înțeles că un astfel de eveniment ar putea avea loc, însă oficialul nu a menționat niciodată când se va întâmpla asta, în ce condiții și în ce zone ale globului. Conform presei germane, și ministrul transporturilor din statul cu cea mai puternică economie din Europa, Andreas Scheuer, a recunoscut că există negocieri în acest sens cu Tesla.

Tesla deține în prezent una dintre cele mai puternice rețele de încărcare pentru vehicule electrice din lume. Aceasta include circa 25.000 de stații de încărcare în 2.700 de puncte. Din nefericire, compania a decis până acum ca stațiile sale să poată fi folosite doar de vehicule Tesla.

România, pe lista rețelei Tesla Supercharger

În luna aprilie a acestui an prima stație Supercharger de încărcare a mașinilor electrice Tesla a devenit funcțională în București. Aceasta este a doua stație de acest fel din România, după cea de la Timișoara.

După ce prima stație a fost inaugurată în matrtie la Timișoara, având șase puncte de încărcare, la jumătatea lunii aprilie a devenit funcțională și cea de la Promenada Mall din București. Aceasta are tot șase prize rapide care permit încărcarea mașinilor electrice cu până la 250 kW.

Citește și:
– Elon Musk: Tesla se va extinde în Rusia. Am putea construi și o fabrică
– Un showroom independent Tesla s-a deschis la București

Conform site-ului Tesla, stația de încărcare din Floreasca este funcțională 24 de ore din 24 în toate zilele săptămânii și, grație amplasării în parcarea unui mall, permite accesul la magazine, restaurante și grupuri sanitare.

În acest an este așteptată deschiderea altor două stații rapide Tesla Supercharger în România, una la Pitești și cealaltă la Sibiu.

Leave a Comment