Share
UPDATE: Dacia, forțată să livreze unele modele Duster în Europa fără sistem multimedia. Pentru România a fost găsită o soluție

UPDATE: Dacia, forțată să livreze unele modele Duster în Europa fără sistem multimedia. Pentru România a fost găsită o soluție

Unii dintre clienții Dacia din Europa care au comandat SUV-ul Duster vor avea surpriza de a primi mașinile fără sistem multimedia. Acesta va fi montat ulterior. Pentru România, producătorul a găsit însă o soluție.

Criza tot mai profundă de semiconductori din industria auto a forțat unii producători de mașini să adopte măsuri radicale. Printre aceștia se numără, conform presei franceze, și Dacia.

Producătorul român, parte a grupului Renault, a decis să livreze unele dintre modelele sale, în special SUV-ul Duster, fără sistem multimedia.

Conform jurnaliștilor francezi, pentru a nu opri producția într-un moment în care piața auto își revine, Dacia va livra unele modele Duster care au în dotare sisteme multimedia, fără acestea. Este vorba în special despre vehicule în echiparea Prestige.

Citește și:
– Aceasta este noua Dacia Duster 2 facelift. Aceeași mașină, noi echipamente – VIDEO

Desigur, cum vorbim strict despre mașini deja comandate de clienți, problema afectează, deocamdată, doar varianta actuală Duster și nu pe cea facelift care nu este încă disponibilă pentru comenzi.

Deși nu au reușit să obțină o confirmare oficială a acestei măsuri, francezii scriu că marca a recunoscut că livrările de semiconductori nu sunt regulate.

În plus, dealerii sunt acum instruiți să livreze mașinile, chiar dacă acestea sunt incomplete. În consecință, clienții care au comandat modele Duster cu sistem de navigație încorporat vor primi mașinile fără acesta, urmând să fie chemați la o dată ulterioară pentru a li se monta pe mașină această componentă. Din nefericire, scriu jurnaliștii francezi, Dacia nu le oferă clienților aflați în această situație un termen exact de montare a sistemului multimedia.

Decizia celor de la Dacia a fost luată pentru a putea livra mașinile comandate în termenul menționat în contract și pentru ca acei clienți care doresc să își petreacă o parte din concediul de vară la bordul noii lor mașini să o poată face.

La solicitarea LifeNews.ro, oficialii Dacia au admis existența problemei și au explicat că pentru piața din România a fost găsită o soluție cu care clienții în cauză au fost de acord.

„Pentru a depăși situația creată de criza semi-conductorilor, care afectează, printre altele, posibilitatea de echipare cu sisteme multimedia a modelului Duster, Dacia a identificat o soluție alternativă pentru clienții români. Astfel, a fost dezvoltată o serie limitată a modelului Duster, care include un sistem multimedia avansat, dezvoltat de unul dintre partenerii noștri. Această soluție este validată de către ingineria post-vânzare Dacia, ceea ce garantează funcționarea sistemului conform standardelor mărcii”, au declarat pentru LifeNews.ro cei de la Dacia.

Dacia nu este singura marcă auto care a luat decizia de a livra mașini incomplete din cauza crizei de semiconductori. Și alți producători de mașini au luat măsuri similare.

Citește și:

Leave a Comment