Share
UPDATE: Site-ul Dacia, blocat în prima zi a precomenzilor pentru modelul electric Spring. Peste 1.500 de clienți în doar patru ore

UPDATE: Site-ul Dacia, blocat în prima zi a precomenzilor pentru modelul electric Spring. Peste 1.500 de clienți în doar patru ore

Astăzi, 20 martie, este prima zi în care modelul electric Spring poate fi „precomandat” pe site-ul companiei Dacia. În primele patru ore au fost înregistrate peste 1.500 de precomenzi.

În chiar prima zi în care precomezile pentru Spring au fost disponibile pe site-ul mărcii Dacia sistemul s-a blocat. Conform primelor informații, problema a apărut din cauza numărului mare de potențiali clienți care au încercat să parcurgă configuratorul și să plaseze precomanda, în jurul orei 14 aflându-se pe site, simultan, peste 6.000 de persoane.

Dacă varianta pentru desktop nu returna niciun răspuns la apăsarea butonului „Plasează precomanda”, cea pentru mobil prezenta mesajul „Unele trăsături ar putea să nu funcționeze”. La ora 17.00 site-ul încă „refuza” să permită plasarea unei precomenzi.

Contactati de LifeNews.ro la ora 18.45, reprezentanții Dacia au declarat că „interesul major din partea publicului din România pentru primul model electric Dacia a condus la blocarea temporară a platformei online. La ora 14, în momentul dechiderii platformei, erau conectați simultan peste 6.000 de utilizatori. Numărul acestora a urcat la 24.000 înaintea orei 18.30. În primele patru ore au fost înregistrate peste 1.500 de precomenzi”.

Dacia Spring, doar 7.700 de euro prin Rabla Plus și Rabla Clasic

Începând din 20 martie Dacia a deschis precomenzile online pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric, Spring. Aceasta este disponibilă la prețul cu TVA de 18.100 euro.

Conform site-ului Dacia, prin utilizarea cumulată a tichetelor din programele Rabla Plus și Rabla Clasic, prețul final plătit de un potențial client coboară la doar 7.700 de euro. Este cel mai mic preț al unui autoturism electric disponibil pe piața europeană.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de echipamente de siguranță, printre care, limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul cu TVA de 16.800 euro. O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț de 16.800 euro (TVA inclus).

Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Citește și:

Leave a Comment