Share
Grupul Hyundai – Kia mizează pe vânzări mai mari cu 11,5% în 2021 și cumpără o uzină

Grupul Hyundai – Kia mizează pe vânzări mai mari cu 11,5% în 2021 și cumpără o uzină

După coborârea la cel mai slab nivel al producției din ultimii zece ani, grupul Hyundai – Kia prognozează o creștere cu 11,5% a vânzărilor în anul care abia a început.

Perechea sud-coreeană de mărci, Hyundai – Kia, care s-a impus neașteptat de rapid în Europa, a anunțat că se așteaptă la vânzări combinate de 7,08 milioane de vehicule în 2021, revenind după un an afectat de impactul pandemiei asupra economiei globale.

Pentru 2020, mărcile Hyundai și Kia au raportat o scădere cu 13% a vânzărilor globale combinate la 6,35 milioane de vehicule. Este cea mai slabă performanță a grupului sud-coreean din 2010 – când eraui vândute 5,74 milioane – până acum și mult sub obiectivul de 7,54 milioane stabilit la începutul anului trecut.

Vânzările au fost puternic afectate de pandemie, dar și de normele de depoluare tot mai drastice și trecerea la vehicule electrice. Totuși, grație avansului în tehnologia mașinilor electrificate, acțiunile Hyundai Motor au crescut cu până la 9,9%, cel mai înalt plafon din septembrie 2014 până acum. Asta pentru că tot mai mulți investitori mizează pe evoluția pieței mașinilor electrice în acest an.

O nouă uzină în portofoliul Hyundai

La finalul anului trecut Hyundai Motor a finalizat achiziția fostei fabrici General Motors (GM) din Sankt Petersburg, Rusia.

Cu o capacitate anuală de 100.000 de mașini uzina GM a fost construită în suburbiile Sankt Petersburg în 2008, dar a fost închisă în 2015 ca parte a deciziei GM de a-și reduce operațiunile internaționale.

Conform Yuliei Tikhonravova, purtătorul de cuvânt al Hyundai Rusia, acordul de achiziție a fost închis la începutul lunii noiembrie a anului 2020, însă este prea devreme pentru a putea anunța o dată a demarării producției.

„Fabrica din Shushary este a doua noastră fabrică din Rusia. Acum lucrăm la scenarii posibile pentru utilizarea acestui activ”, a declarat Alexey Kalitsev, șeful diviziei din Rusia a grupului Hyundai.

Grupul Hyundai – Kia are deja o fabrică în Rusia cu o capacitate instalată de peste 200.000 de vehicule pe an. Cele două mărci au vândut anul trecut în marele stat din estul Europei peste 400.000 de vehicule.

Citește și:

Leave a Comment