Share
Hyundai cheamă la service 77.000 de SUV-uri Kona electric din cauza unui risc de incendiu

Hyundai cheamă la service 77.000 de SUV-uri Kona electric din cauza unui risc de incendiu

Anunțată încă de săptămâna trecută, chemarea la service a modelelor Hyundai Kona electric din Coreea va fi extinsă și în zone precum SUA, Europa sau China.

Hyundai este nevoit să remedieze o potențială problemă a pachetului de baterii aflat în dotarea modelelor Kona electric. După ce a notificat autoritățile din Coreea de Sud cu privire la un „recall” voluntar pentru cele 25.564 de modele Kona Electric vândute în această țară, Hyundai este nevoit să extindă măsura la nivel mondial.

La finalul săptămâni trecute autoritățile coreene anunțau că Hyundai va rechema voluntar, începând cu 16 octombrie, toate cele 25.564 de SUV-uri Kona Electric vândute în Coreea de Sud din cauza unui defect al pachetului de baterii care poate duce la scurtcircuit și chiar la incendiu. Asta în ciuda faptului că producătorul bateriilor, LG Chem, susține că nu celulele produse la uzinele sale au fost cauza problemelor și că micile incendii reclamate de unii posesori ai respectivelor mașini electrice nu au încă o cauză certă.

Ei bine, în această dimineață, agenția Yonhap a anunțat că Hyundai pregătește un recall masiv de modele Kona Electric care va aduce la unitățile service circa 51.000 de vehicule dintre care 36.366 se află în Europa, 11.137 în SUA, iar restul în alte părți ale lumii.

În susținerea anunțului său, agenția Yonhap, notează că Hyundai „se află în etapele finale ale depunerii unei notificări la NHTSA (Administrația Națională pentru Siguranța Traficului) pentru retragerea voluntară a vehiculele electrice Kona din SUA și va începe procesul de informare a proprietarilor acestor vehicule”.

Conform informațiilor din Coreea, mașinile chemate la unitățile service vor primi un update de soft, doar câteva necesitând înlocuirea completă a pachetelor de baterii.

Agenția Reuters scrie și ea că analiștii KB Investment & Securities au declarat într-un raport că acest „recall” ar putea costa Hyundai până la 522,10 milioane de dolari dacă va fi necesară înlocuirea bateriilor instalate pe toate cele 77.000 de vehicule identificate până în prezent în întreaga lume.

Citește și:

Leave a Comment