Share
UPDATE: Turistă româncă detectată cu Covid-19 în Creta

UPDATE: Turistă româncă detectată cu Covid-19 în Creta

Portalul keeptalkinggreece.com susține într-un articol că o româncă venită în vacanţă în insula Creta împreună cu soţul său a fost confirmată ca fiind infectată cu coronavirus.

Conform jurnaliștilor greci, autorităţile sanitare şi Protecţia Civilă locală au intrat în alertă pentru a localiza turista româncă şi a-i transmite rezultatul testului efectuat la intrarea în Grecia.

Acesta este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiştilor străini în insula greacă Creta.

Pe ansamblul Greciei au fost confirmate până în prezent cinci cazuri în rândul pasagerilor sosiţi pe aeroporturi începând cu 1 iulie, în urma analizei a circa 1.400 de teste dintre cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei din Suedia, Serbia şi România (aceeași cu cea din Creta), precum şi un cuplu grec.

Autorităţile greceşti încearcă de joi seara să identifice persoanele cu care au luat contact cazurile confirmate. Femeia din Suedia nu a respectat autoizolarea obligatorie de 24 de ore în care trebuie să rămână persoanele testate la sosirea în Grecia. Ea a fost localizată în timp ce se plimba prin Atena.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.

Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

UPADTE: MAE român confirmă informația

Dacă la ora redactării știrii menționam că nu există o reacție oficială a autorităților din Grecia în privința turistei din România, în această seară informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București.

Conform MAE, românca aflat în vacanţă în Creta, depistată pozitiv cu Covid-19, este în prezent în autoizolare la hotel, urmând ca duminică să fie transportat la o altă unitate hotelieră, în carantină.

Oficialii MAE notează și că respectiva persoană a sosit în Grecia joi, 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie insula Creta.

„Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru Covid-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, menționează MAE.

Citește și:

Leave a Comment