Share
Frankfurt pierde organizarea IAA după 70 de ani. Noua gazdă va fi aleasă dintre Berlin, Hamburg sau Munchen

Frankfurt pierde organizarea IAA după 70 de ani. Noua gazdă va fi aleasă dintre Berlin, Hamburg sau Munchen

Veste neașteptată pentru pasionații de mașini din întreaga lume. Vestita expoziție auto germană IAA (Internationale Automobil Ausstellung), recunoscută drept una dintre cele mai mari trei din Europa, alături de cele de la Geneva și Paris, se va desfășura într-un alt oraș începând cu 2021.

Presa germană susține că Asociația Industriei Auto Germane (VDA), a decis să mute expoziția într-un alt oraș după ce timp de 70 de ani ea a avut loc la Frankfurt, capitala financiară a celui mai puternic stat european.

În ciuda renumelui câștigat de-a lungul anilor și a studiilor care indicau că aproape o treime dintre vizitatori intenționau să cumpere o mașină în cele șase luni următoare evenimentului, IAA Frakfurt și-a pierdut treptat din strălucire, la fel ca majoritatea saloanelor auto din întreaga lume. Scăderea numărului de vitatori și bugetele tot mai reduse alocate de constructorii auto pentru acest eveniment au împins VDA către o decizie greu de acceptat, dar destul de logică.

Ieri, VDA a anunțat că dorește să schimbe radical formatul evenimentului pentru a se concentra pe „mobilitatea din orașele inteligente” și va alege un nou spațiu expozițional din Berlin, Hamburg sau Munchen pentru asta. Decizia finală va fi luată în săptămânile următoare, iar ediția din 2021 a IAA va avea loc într-unul dintre aceste orașe.

În ultimii ani tot mai mulți producători auto au ales, mai întâi să reducă bugetele și spațiile expoziționale, pentru ca, mai apoi, unii să renunțe complet la participarea la IAA Frankfurt. Totodată, evenimentul a devenit o țintă pentru manifestațiile mai mult sau mai puțin pașnice ale activiștilor pentru mediu.

IAA - VDA

Cum contractul dintre VDA și Messe Frankfurt s-a încheiat anul trecut, Asociația a decis să nu îl reînnoiască și să solicite oferte și altor centre expoziționale. Pe lista scurtă s-au aflat în ultimele luni șapte orașe printre care și Frankfurt, Hanovra, Köln sau Stuttgart, însă se pare că „finalistele” au rămas Berlin, Hamburg și Munchen.

Uimitoare pentru mulți, decizia VDA vine după ce și organizatorul expoziției auto de la Paris – care alternează cu IAA – a decis să „reproiecteze radical” evenimentul care se va desfășura în acest an între 1 și 11 octombrie. Doar că francezii au decis să păstreze Paris Expo Porte de Versailles drept punct de atracție.

Aflați mai multe despre Frankfurt Motor Show 2019

Leave a Comment