Share
După Dacia, și Ford anunță prelungirea stopării activității

După Dacia, și Ford anunță prelungirea stopării activității

Ford a anunțat astăzi că suspendarea temporară a producției fabricilor sale la nivel european se prelungește până cel puțin pe data de 4 mai. Anunțul implică și uzina din Craiova.

Ford a confirmat astăzi prelungirea deciziei de suspendare temporară a producției de vehicule și motoare în majoritatea fabricilor sale europene până cel puțin pe data de 4 mai.

Anunțul vine după ce anterior, compania Ford anunțase că producția va fi suspendată pentru câteva săptămâni, începând cu 19 martie, în principalele sale unități de producție din Europa, inclusiv cea de la Craiova. În prezent sunt oprite ucinele de la Saarlouis și Koln, Germania; Valencia, Spania și Craiova, România, iar producția de motoare de la fabricile din Bridgend și Dagenham (Marea Britanie) va fi oprită începând cu data de 23 martie.

Fabrica Ford din Valencia (Spania) va avea activitatea suspendată temporar până cel puțin pe 27 aprilie.

„Este important să oferim angajaților noștri cât mai multă claritate cu privire la modul în care este de așteptat ca această perioadă să continue. Sperăm că situația se va îmbunătăți în luna următoare. Totuși, planurile noastre de repornire a operațiunilor vor continua să depindă de condițiile și directivele impuse de guvernele naționale”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

În cazul României, oficialii Ford au menționat că „că majoritatea angajaţilor Ford Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, deoarece 1 Mai este sărbătoare naţională. Ford România lucrează îndeaproape cu toate autorităţile relevante pentru aplicarea măsurilor legale comunicate de către Guvern în timpul stării de urgenţă”.

Angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând de pe data de 19 martie 2020, iar pe parcursul acestei perioade vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază

Planurile de repornire a producției Ford depind în mare măsură de situația din săptămânile următoare legată de pandemia de Covid-19, de restricțiile naționale în vigoare la acel moment, de constrângerile furnizorilor și de capacitatea rețelei de distribuitori de a opera. Planul de revenire la muncă al companiei va cuprinde, de asemenea, măsuri adecvate privind distanțarea socială și alte protocoale de sănătate și de securitate, necesare pentru a proteja angajații

Conform oficialilor Ford, vor continua acțiunile implementate pentru angajații care sprijină producția, precum și pentru cei care îndeplinesc în continuare roluri importante în afara ariei de producție, care lucrează de acasă. În același timp, Ford și angajații săi sunt angrenați în numeroase acțiuni în toată Europa, pentru a contribui la reducerea răspândirii coronavirusului, prin sprijinirea inițiativelor naționale și a activităților orientate spre comunitate. Acestea variază de la fabricarea de echipamente medicale, precum măști și ventilatoare, până la furnizarea de paturi de campare pentru personalul medical și donarea de vehicule pentru o serie de utilizări, inclusiv asigurarea serviciilor medicale critice, livrări de alimente și transportul de urgență.

De asemenea, compania derulează parteneriate cu diverse ONG-uri, pentru a oferi sprijin comunităților locale din toată Europa. Ford Fund a anunțat săptămâna aceasta deschiderea unui site de donații din partea angajaților Ford, de care să beneficieze organizațiile caritabile din șase piețe europene.

Ieri, și Automobile Dacia a anunțat extinderea perioadei de oprire temporară a activității la uzina din Mioveni.

Conform companiei, „în contextul propagării virusului Covid-19 la nivel global și al evoluției crizei sanitare, Groupe Renault România, în acord cu partenerii sociali, prelungește perioada de întrerupere a activității de producție de la uzinele din Mioveni”.

Leave a Comment