Share

Se ascute bătălia pentru resurse medicale: Italia confiscă aparatură destinată Greciei

Nu mai puțin de 1.840 de circuite respiratorii pentru terapia intensivă a celor infectați de Covid-19 au fost confiscate de autorităţile italiene.

În ciuda interdicţiei de a se exporta echipamente necesare tratării celor infectați cu Covid-19, autoritățile italiene au descoperit un astfel de transport care avea cu destinație Grecia. Conform agenției France Presse, ieri au fost confiscate 1.840 de circuite respiratorii destinate bolnavilor aflaţi la terapie intensivă.

Încărcătura, care cuprindea echipamente atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, a fost confiscată într-un camion pe punctul de a fi îmbarcat la bordul unei nave care urma să plece spre Grecia.

Protecţia civilă italiană a interzis la 25 februarie exportul circuitelor respiratorii, precum şi cel al măştilor şi ochelarilor de protecţie.

Materialul confiscat va fi livrat Protecţiei civile, în timp ce responsabilul firmei italiene care a încercat să trimită în Grecia aceste echipamente a fost atenţionat verbal, potrivit aceleiaşi surse.

Un circuit respiratoriu este compus dintr-un tub, un balon, o valvă şi o mască respiratorie, care îl conectează direct pe pacient la dispozitivul necesar, fie că aceasta se face pentru anestezie sau respiraţie.

Citește și:

Leave a Comment