Share
Huawei a prezentat Mate Xs, un concurent pentru Samsung Galaxy Z Flip – VIDEO

Huawei a prezentat Mate Xs, un concurent pentru Samsung Galaxy Z Flip – VIDEO

Chinezii de la Huawei au prezentat astăzi urmașul lui Mate X. Noul Mate Xs folosește doar aplicații Huawei, neavând dreptul de a utiliza aplicații Google.

Gigantul chinez Huawei a lansat luni cel mai recent model de telefon pliabil, Mate Xs, fiind primul astfel de dispozitiv disponibil pe plan internaţional, concurând pe o categorie premium, alături de Samsung şi Motorola, transmit AP şi Reuters.

Nou competitor în zona premium a pieței smartphone, Mate Xs este o versiune îmbunătăţită a modelului Mate X, lansat anul trecut în China. Noul telefon inteligent este mai rapid și are un ecran de o calitate mai ridicată față de predecesorul său.

Planificat inițial pentru lansare în cadrul Congresului Mondial al Telefoniei Mobile (MWC) din Spania care a fost anulat din cauza epidemiei generată de virusul Civid-19, Huawei Mate Xs a fost prezentat printr-un mesaj video şi nu printr-o conferinţă de presă.

Mate Xs nu beneficiază de o versiune licenţiată a sistemului de operare Android de la Google, firma chineză fiind în mijlocul unei dispute între SUA şi China cu privire la securitate şi tehnologie, în special 5G. Utilizatorii încă pot descărca aplicaţii, dar de la Huawei, nu de la Google Play.

Mate Xs ar urma să fie vândut din martie, la un preţ de 2.499 euro, dar oficialii companiei nu au anunțat deocamdată care vor fi primele piețe pe care acesta va fi comercializat.

Cu câteva zile în urmă, grupul sud-coreean Samsung Electronics a prezentat cel de-al doilea telefon pliabil al său, Z Flip, precum şi o nouă generaţie a smartphone-urilor Galaxy, botezate S20, S20 Plus şi S20 Ultra, toate compatibile cu reţelele 5G.

Huawei Mate Xs

Galaxy Z Flip este construit din sticlă ultrasubţire utilizată pentru ecrane şi poate fi pliat şi desfăşurat de peste 200.000 de ori, fiind rezistent la zgârieturi, susţine Samsung. Acest model va fi disponibil începând de luna aceasta, la un preţ de pornire de 1.380 de dolari.

„Telefoanele pliabile sunt scumpe şi greu de produs. Va fi nevoie de timp pentru a deveni un produs de masă”, estimează Neil Mawston, analist la Strategy Analytics care prognozează că vânzările vor crește abia în 2022 sau 2023.

Citește și:

Leave a Comment