Share
Șeful Volkswagen AG despre Luca de Meo: „Am acceptat că va pleca și probabil va discuta cu Renault. Asta ne-a spus”

Șeful Volkswagen AG despre Luca de Meo: „Am acceptat că va pleca și probabil va discuta cu Renault. Asta ne-a spus”

Herbert Diess, directorul general al grupului Volkswagen, a declarat că Luca de Meo, care a renunțat la funcția de director executiv al mărcii Seat a grupului german, se află probabil în discuții cu producătorul francez Renault.

Înainte de a își anunța plecarea de la cârma Seat, în urmă cu câteva zile, italianul Luca de Meo a ocupat funcția de președinte al comitetului executiv al companiei spaniole timp de patru ani. El a supervizat revenirea pe o direcție ascendentă a vânzărilor companiei cu sediul în Barcelona sporind importanța mărcii în cadrul grupului Volkswagen.

„Suntem foarte, foarte tristi că Luca ne părăsește pentru că a jucat un rol foarte important în grup. A făcut o treabă excelentă cu noi, dar am acceptat că va pleca și probabil că va discuta cu Renault. Asta ne-a spus”, a declarat, pentru CNBC, CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess.

Conform Reuters, oficialii Renault au refuzat deocamdată să comenteze acest subiect. În schimb, președintele Renault, Jean-Dominique Senard, a declarat în această săptămâna că un nou CEO va fi numit în scurt timp.

Surse ale Reuters au menționat că Luca De Meo se află în discuții cu Renault, dar se confruntă cu un potențial obstacol din cauza unei clauze de neconcurență din contractul avut cu grupul Volkswagen.

„Nu există niciun motiv pentru care statul s-ar opune nominalizării lui de Meo”, a menționat și o sursă din ministerul francez al economiei.

Pe 7 ianuarie, LifeNews.ro a anunțat că Luca de Meo a renunțat la conducerea Seat și se află tot mai aproape de funcția de CEO al Renault.

Citește și:

Leave a Comment