Share
Un sindicat Lufthansa amenință cu greva. În noiembrie, o acțiune similară a afectat 200.000 de pasageri

Un sindicat Lufthansa amenință cu greva. În noiembrie, o acțiune similară a afectat 200.000 de pasageri

Compania aeriană Lufthansa, una dintre cele mai mari din lume, se află în fața unei noi greve de amploare. Anunțată de sindicatul personalului de bord aceasta ar putea avea loc „în zilele următoare”.

UFO, sindicat care reprezintă personalul de bord al companiei Lufthansa a anunțat că lansează un apel la grevă „în zilele următoare”, ceea ce face să planeze spectrul haosului în această perioadă de sărbători.

Sindicatul a precizat că va oferi detalii despre această acţiune în cursul zilei de astăzi. Acest apel este ultimul episod dintr-o lungă luptă pentru condiţii salariale şi de muncă mai bune în principala companie germană.

Încetarea lucrului era aşteptată după ce UFO a lansat ameninţarea duminică, precizând însă că nu va face grevă în zilele de 24, 25 şi 26 decembrie.

„Nu considerăm grevele ca o soluţie”, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa pentru agenţia dpa.

El a adăugat că Lufthansa „continuă să creadă” în procesul de arbitraj şi că este pregătită să ia parte la noile discuţii propuse de doi mediatori independenţi pentru începutul lunii ianuarie.

O încetare a lucrului masivă de 48 de ore a personalului de bord, la începutul lui noiembrie, a constrâns compania aeriană germană să anuleze 1.500 de zboruri în două zile, afectând circa 200.000 de pasageri.

UFO cere în special condiţii de lucru mai bune şi salarii mai ridicate pentru noii angajaţi.

Lufthansa a refuzat mult timp să discute cu UFO, pretinzând că sindicatul slăbit de un conflict permanent în fruntea sa nu mai are dreptul să îi reprezinte pe cei 22.000 membri. Compania aeriană chiar a contestat în faţa instanţei statutul juridic al sindicatului.

Compania şi-a schimbat însă atitudinea în cursul grevei din noiembrie, acceptând un arbitraj cu liderii UFO şi doi mediatori.

Nici UFO, nici Lufthansa nu au oferit detalii despre discuţii, dar presa germană a informat că părţile nu se pot pune de acord asupra temelor abordate. Greva ar putea afecta atât cursele Lufthansa, cât și pe cele ale Eurowings, Germanwings, SunExpress şi Lufthansa CityLine punând presiune și pe cursele celorlalți operatori aerieni care zboară în Europa.

Leave a Comment